3 januari 2020 Real Valladolid Leganes Speltips

Speltips Valladolid – Valencia 10/1: Bottenmöte

Viktiga poäng står på spel i de nedre regionerna av La Liga där Valladolid och Valencia stretar på. Trots att båda lagen är något pressade finner jag ett bra spelvärde i att båda lagen kommer göra mål här.

Real Valladolid kommer från en tuff drabbning i veckans Copa del Rey-möte mot Marbella. Efter 2-2 vid full tid kunde man säkra segern via ett avgörande 3-2-mål under förlängningen. Därmed har man vunnit sina två senaste matcher samt fyra av de sju senaste. Formen måste således bedömas som relativt god.

I La Liga har man spelat in 18 poäng på 17 matcher vilket ger en position strax ovanför det absoluta bottenskiktet men marginalen ner är liten och man har spelat en match mer än flera av lagen. Senaste ligamatchen vann man dock med 1-0 borta mot bottenkonkurrenten Getafe.

Nu väntar så ett nytt viktigt möte mot ett Valencia som är två poäng bakom med sina 16 poäng på 17 matcher.

Valencia vann också de sin match i Copa del Rey i veckan då Segunda B-laget Yeclano besegrades med 4-1 i onsdags.

Men ser vi till ligaspelet har det gått tungt för Valencia på sistone. Den 8:e november svarade man för imponerande insats då man besegrade Real Madrid med 4-1 men sedan dess har man inte vunnit i La Liga på åtta raka matcher.

Senaste ligamatchen spelade man 1-1 hemma mot Cadiz och nyligen kryssade man också mot Barcelona då man fick med sig 2-2 från Camp Nou. Av dessa åtta matcher har man spelat fem oavgjorda och samtliga tre förluster har varit med uddamålet.

Valencia saknar den här matchen Goncalo Guedes på grund av avstängning medan Paulista och Cillesen är skadade. På hemmalagets skadelista finns Raul Garcia, Orrelana, Maranhao och Fernandez.

Båda lagen har mer att ge

Real Valladolid är två poäng före Valencia i tabellen och förutsättningarna inför den här matchen är väldigt jämna. Valladolid är dock knappa favoriter då en hemmaseger står i cirka 2.40 gånger insatsen.

Valladolid har hemmaplan och poängmässigt har man haft en bättre utdelning än Valencia på senare tid. Prestationsmässigt har dock inte Valencia varit så dåliga som den åtta matcher långa vinstfria sviten gör gällande.

Valencia är på många sätt en klubb i förfall men det finns fortfarande en del kvalitet kvar i truppen. Det har man inte minst visat då man besegrat Real Madrid och gjort två mål borta i kryssmatchen mot Barcelona.

Ser vi till målskillnad är Valencia 6 mål bättre än Valladolid tack vare att man har gjort 7 mål fler. Att förutspå en vinnare här är således svårt.

Valladolid har en målskillnad på 16-24 efter 17 matcher medan Valencia ligger på 23-25. Detta gör Valencia till det tredje målgladaste laget i La Liga med ett snitt på 2.82 mål per match. Valladolid är i mitten av samma lista med ett snitt på 2.35 mål per match.

Valencia har sina styrkor i offensiven medan Valladolid har vissa problem med sitt målskytte. Men Valencia har släppt in mål i sina 7 senaste matcher och jag tror att Valladolid har goda chanser att göra mål här.

Samtidigt har Valencia också gjort mål i 7 av sina 8 senaste matcher och totalt 23 på 17 matcher, vilket gör att jag också tror att Valencia kommer göra mål här.

La Liga är inte längre någon målrik liga men jag finner spelvärde i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen. Matchbilden brukar oftast bli relativt öppen när Valencia är involverade och så tror jag det kommer se ut även den här matchen.

Både Valladolid och Valencia har mer att ge än vad tabellen visar och mitt spel blir alltså att båda lagen kommer göra mål till nästan dubbla insatsen.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.95
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00 den 10/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: