21 mars 2019 belgien ryssland speltips odds em-kval

Speltips Belgien – Kroatien 6/6: Tungviktare

Belgien välkomnar Kroatien till King Baudouin Stadium i de båda lagens sista vänskapsmatch inför EM.

Söndagens mest spännande match bland landslagskamperna är utan tvekan den mellan Belgien och Kroatien som sparas till sist på kvällen. Förberedelserna inför EM är i full gång för de båda lagen och de hade nog båda gärna velat gå in i turneringen med en tung skalp i bagaget. Trots att det är en vänskapsmatch lär det vara bra för självförtroendet att vinna en sådan här match.

Belgien går in i mötet som rätt tunga favoriter trots att de inte direkt har optimala förutsättningar inför mötet. När de spelade mot Grekland tidigare i veckan och fick där nöja sig med ett kryss då matchen slutade 1-1 och Belgien hade svårt att dominera matchen riktigt trots ett sämre motstånd.

Nu har Grekland ställt till det för andra storlag såsom Spanien också och är en tuff nöt att knäcka, men Belgien ska trots allt vara det klar bättre laget. De saknade dock spelare såsom Kevin De Bruyne, Eden Hazard och Thibaut Courtois, vilket märktes i deras spel. Kevin De Bruyne kommer troligtvis också missa öppningsmötet i EM tyvärr och det gäller för Belgien att få ihop sitt lag även om det skulle vara vissa bortfall.

När Belgien väl är fulltaliga och taggade så har de en väldigt fin högstanivå i alla fall, gruppspelet i VM-kvalet har varit godkänt och den enda anmärkningen har varit ett kryss mot Tjeckien. Det var dock framförallt under Nations League i höstas då de visade vad de gick för när de vann alla sex matcher i de tre dubbelmöten de ställdes inför mot England, Danmark och Island. Får de sina stora namn tillbaka kommer de vara riktigt farliga under EM.

Kroatien har inte imponerat

Gästernas tränare Zlatko Dalic har i alla fall sagt att han kommer att ställa upp med den elva som kommer att möta England i öppningsmatchen av EM nästa söndag. Det blir alltså en intressant liten försmak av vad Kroatien har att bjuda på inför mästerskapet även om Belgien borta sannolikt är en av de tuffare matcherna de kommer behöva spela.

Till skillnad från Belgien som inte hade med flera av sina toppnamn mot Grekland tidigare i veckan så sparade inte Kroatien på krutet mot Armenien och ställde upp med sina stjärnor även mot detta lågt rankade lag. Det räckte dock inte förvånansvärt nog och även Kroatien fick nöja sig med ett kryss i en 1-1 match trots att Ivan Perisic gav dem en tidig ledning.

Kroatien har faktiskt inte imponerat under VM-kvalet heller och även de faktiskt gick till VM-final i det senast internationella mästerskap de spelade så är det nu tre år sedan och Kroatien ser inte riktigt lika vassa ut längre. I VM-kvalet har de vunnit med 1-0 mot Cypern, 3-0 mot Malta och förlorat med 0-1 mot Slovenien. Vinsterna är verkligen inte imponerande och de ska inte förlora mot Slovenien, särskilt inte i ett VM-kval.

Som konstaterades tidigare så är Belgien rätt tunga favoriter, men det är alltid svårt att spela på resultat i vänskapsmatcher. Av det vi fick se tidigare i veckan från de båda lagen så känns snarare ett underspel som rätt väg att gå här. Inget av lagen kommer vilja ta ut sig inför nästa helg och Kroatien har inte haft det särskilt lätt med målskyttet under våren. Därmed spelas under 2,5 mål för 2.05 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:45
TV:  Kanal 12
Stream: 

Jämför odds: