11 september 2018 Bosnien Österrike speltips Uefa nations league

Speltips Bosnien – Montenegro 2/6: Svenskar i fokus

Bosnien och Hercegovina mot Montenegro innebär flera svenskar på planen. Vi rekar med odds inför träningslandskampen den 2 juni 2021.

Nog är det lite speciella tider för landslagen som bommade att kvalificera sig för EM 2021 och som därmed inte nu ska ladda upp inför turneringen. Bosnien och Hercegovina är ett sådant landslag, men Montenegro likaså.

Men värst var det trots allt för Bosnien och Hercegovina, som var extremt nära att kvala sig in i turneringen, men som föll igenom i det avgörande kvalspelet och förlorade mot Nordirland. Ett rejält underbetyg till både spelarna och ledningen enligt mig.

Men nu försöker Bosnien och Hercegovina bygga en ny generation och delar av stommen i laget kommer troligen att vara svenska spelare. Anel Ahmedhodzic har imponerat, bland annat senast mot Frankrike, som startande mittback. Det har också Dennis Hadzikadunic gjort, också han från Malmö FF i Allsvenskan. Numera spelar han dock i FC Rostov i den ryska ligan.

Det spännande inför den här samlingen är att Bosnien och Hercegovina har med ytterligare en spelare från Malmö FF. Denna gång rör det sig om Adi Nalic, som därmed tackar nej till svenskt landslagsspel för att istället få chansen med det bosniska landslaget. Det återstår att se om han kan ta chansen redan mot Montenegro.

Sead Haksabanovic kommer troligen också att finnas på planen, ytterligare en ung svensk talang, men han spelar för Montenegro. Som bekant har han lämnat IFK Norrköping sista veckorna. Inför hösten ska den offensive mittfältaren spela för Rubin Kazan.

Odds på träningslandskamper

Med tanke på att varken Bosnien och Hercegovina eller Montenegro har någonting att spela för har man valt att släppa fram många unga spelare i sina respektive landslagstrupper den här gången.

Personligen tror jag att det blir väldigt bra för själva spänningen i matchen, då många spelare vill visa upp sig och visa att man förtjänar speltid inför framtiden. Adi Nalic är en sådan spelare, som förmodligen inte räknade med att överhuvudtaget få chansen i Bosnien och Hercegovina. Men nu får han en sällan skådad chans att visa upp sig.

Bosnien och Hercegovina har byggt en bra stabilitet på slutet och är ganska svåra att göra mål på. Det tror jag att man får med sig även till den här matchen.

Montenegro är ett lätt underskattat landslag, men är å andra sidan lite för svaga framåt för att verkligen kunna hota på allvar. Senast dessa båda lag spelade mot varandra, också det i en träningslandskamp, slutade matchen 0-0. Det var 2018.

Under 2,5 mål spelas till 1,61 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: Hajper
Spelstopp: 18:00, onsdag 2 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: