Israel Italien 5/9

Speltips Bulgarien – Italien 28/3: Söndagens klipp

Italien tar sig an Bulgarien efter att bekvämt ha spelat av matchen mot Nordirland som vanns med 2-0. Här är matchen som mycket väl kan ha söndagens bästa odds.

Italien och kvalspel med landslaget har aldrig varit en kombination som får det att pirra i kroppen direkt. Italienarna brukar se väldigt oinspirerade ut och aldrig göra mer än vad som krävs för vidare avancemang. Det är ibland knappt så att de ser engagerade nog ut i VM-gruppspel. Men Italiens uttåg mot Sverige inför förra VM lär nog ha fått dem att inte slappna av på samma sätt i år.

Deras vinst mot Nordirland var väldigt typisk italiensk dock, 2-0 och sedan spelar de av matchen utan att ödsla mer energi än nödvändigt. Många andra större fotbollsnationer hade säkerligen tryckt in ett par mål till mot motstånd som Nordirland.

Gli Azzurri har i alla fall sett bra ut under Roberto Mancini, till skillnad från hur de såg ut under Gian Piero Ventura som tränade laget när de föll mot Sverige i VM-kvalet 2018. Italien har toppat sin Nations League grupp i A-divisionen med länder som Nederländerna och Polen i gruppen och är här storfavoriter att vinna grupp C med Schweiz som största utmanare.

Mancini har en bred trupp att välja på, trots skador på bland andra Bryan Cristante, Giorgio Chiellini, Domenico Berardi och Francesco Caputo. De tre sistnämnda har alla lämnat truppen efter öppningsmötet mot Nordirland. Chiellini lär bli ersatt av Francesco Acerbi eller Alessandro Bastoni i mittlåset och Ciro Immobile kan mycket väl vilas här till fördel för Andrea Belotti i startelvan.

Bulgarien lär ha lärt sig sin läxa defensivt

Öppningsmatchen mot Schweiz var en tung sådan för Yasen Petrovs lag och redan efter 13 spelade minuter så hade Schweiz en tremålsledning och bulgarernas försvar var en hönsgård. Därefter slog Schweiz av på tempot lite dock och bulgarerna lyckades freda målet under resten av matchen och få till ett reduceringsmål för att snygga till siffrorna, men det var allt annat än ett trevligt uppvaknande för hemmalaget.

Det ska sägas att Bulgarien använt sig av en fyrbackslinje under hela förra året och bytte till en trebackslinje inför matchen mot Schweiz. Det är mycket troligt att Petrov väljer att gå tillbaka till fyrbackslinjen efter att ha sett resultatet i början av första halvlek där de såg vilsna ut defensivt.

Däremot är det nog inte många som tror att de ska kunna plocka poäng mot gruppfavoriten Italien. I en sådan här match känns det kanske naturligt att spela på favoriten med ett handikapp, men eftersom Italien är Italien och sällan utklassar sitt motstånd väljer vi att gå en annan väg här. Även mot sämre motstånd som Nordirland och Bosnien som Italien mött nyligen har det inte blivit mer än två mål i matchen.

Ingen av Gli Azzurris senaste sju matcher har överstigit två mål och italienarna har hållit nollan i fem av dem. Ett “win to nil”-spel är ett bra alternativ här, men underspelet på 2,5 mål har desto bättre odds på 2.40 gånger pengarna hos Unibet. Det är väldigt bra odds med tanke på hur Italien ofta spelar och hanterar kvalmatcher.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: