10 oktober 2019 Kroatien Ungern Speltips

Speltips Cypern – Kroatien 8/10: Botten mot toppen

I VM-kvalets grupp H tar jumbon emot topplacerade Kroatien i den sjunde omgången av kvalet till VM 2022. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Cypern är sist i grupp H med sina fyra poäng efter sex spelade matcher. Med träningsmatcher inräknat kommer man till det här mötet med fem raka förluster och noll gjorda mål på dessa matcher.

Cypern tog sina poäng i våras då man kryssade mot Slovakien hemma samt vann hemma mot Slovenien. Däremellan föll man bara med 1-0 i bortamötet mot Kroatien.

Vid den senaste landslagssamlingen kammade man dock noll. Man inledde då med att förlora med 3-0 borta mot Malta. Därefter föll man med 2-0 hemma mot Ryssland samt med samma siffror borta mot Slovakien.

Nu väntar så gruppettan Kroatien som delar ledningen med Ryssland där båda lagen står på 13 poäng. Kroatien föll i VM-kvalets första match borta mot Slovenien men har sedan dess stångat sig tillbaka och ser nu ut att göra upp med Ryssland om förstaplatsen i gruppen.

Kroatien kommer från en landslagssamling där man först spelade 0-0 borta mot Ryssland och sedan besegrade Slovakien borta med 1-0. Den senaste matchen vann man därefter mot Slovenien med klara 3-0 hemma.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett uddlöst Cypern

Kroatien har skaffat sig ett bra lag inför fortsättningen i och med den senaste samlingens resultat. De har nu kvar att möta Ryssland och Slovakien på hemmaplan, vilket ger dem ett slagläge i den här jämna gruppen.

Först måste man emellertid klara av att besegra Cypern och man är förstås klara favoriter till att lyckas med det. Ett spel på bortalaget ger endast cirka 1.30 gånger insatsen.

Senast lagen möttes vann Kroatien alltså bara med 1-0 hemma och Cypern har stått upp väl i alla matcher man har spelat. Den stora plumpen i protokollet för deras del är 3-0-förlusten mot Malta.

Cypern kan försvara sig väl men har ganska stora problem med att skapa saker offensivt och att göra mål. De har endast gjort ett mål på sex matcher i det här kvalet och kommer från fem raka matcher utan att göra mål.

Zlatko Dalics Kroatien är sannerligen byggt med kontinuitet och det finns gott om erfarenhet i det här laget. Vid den senaste samlingen klarade man sig bra även utan en skadad Luka Modric där mittfältet, med eller utan Modric, är lagets främsta lagdel.

Kroatiens akilleshäl är spetsen framåt. Man har ingen pålitlig målskytt anfallsbesättningen men som helhet är man solida och det centrala mittfältet håller toppklass. Man höll nollan i samtliga tre matcher senast och har bara släppt in ett mål på sina sex kvalmatcher.

Kroatien lär komma att dominera den här matchbilden stort mot ett tillbakadraget hemmalag. Mycket talar för att ett uddlöst Cypern inte kommer att kunna skapa speciellt mycket i den här matchen.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att Kroatien kommer att göra det man behöver för vinna den här matchen. Mitt spel blir att Kroatien vinner och håller nollan till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner & håller nollan
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 8 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: