6 juni 2017 Danmark Tyskland

Speltips Danmark – Färöarna 12/11: Slåttermaskinen

Danmark har gått fram som en slåttermaskin i det här VM-kvalet och är redan VM-klara när man ställs mot Färöarna. Matchen spelas fredagen den 12 november 2021 med avspark kl 20.45.

Danmark är förmodligen Europas hetaste fotbollslandslag. Inget annat lag har övertygat på samma sätt som dem i det här VM-kvalet. Med två matcher kvar att spela har man redan säkrat biljetten till VM i Qatar 2022. Man leder gruppen på full pott med sju poäng ner till tvåan Skottland. Färöarna är näst sist i gruppen på fyra poäng.

Superlativen räcker knappt till för att beskriva den trend som det danska landslaget haft sedan den där känslosamma EM-matchen mot Finland på Parken. Sedan dess har man varit nästintill ostoppbara.

Det räckte visserligen inte hela vägen i EM men därefter har man bara fortsatt att leverera. Efter åtta spelade matcher i det här VM-kvalet står man på 24 poäng och den, kanske än mer, imponerande målskillnaden 27-0.

När man senast mötte Färöarna på bortaplan i september hade man dock förvånansvärt svårt mot sitt lilla lillebrorsland. Färöarna höll 0-0 ända fram till den 85:e minuten då Jonas Wind tryckte in det avgörande 1-0-målet.

Håkan Ericsson har lyft det här färöiska landslaget till högre höjder och i september tog man sin första VM-kvalseger någonsin då man besegrade Moldavien med 2-1 hemma.

Förutom att man spelade jämnt med Danmark har man även gjort det mot Skottland och Österrike. Vid den senaste landslagssamlingen föll man med 2-0 hemma mot Österrike och med 1-0 hemma mot Skottland.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färöarna är undervärderade

Trots kapabelt motstånd i form av Skottland, Österrike och Israel har Danmark alltså inte släppt in ett enda mål och inte tappat en enda poäng så här långt i det här VM-kvalet. Den sviten vill man förstås gärna hålla hela vägen och förutom Färöarna har man kvar att möta ett Skottland som går för andraplatsen på bortaplan på måndag.

Det mesta talar i alla fall för att man kommer åka till Skottland segersviten och målnollan intakt. Hos spelbolagen är man väldigt stora favoriter då ett spel på hemmalaget endast ger omkring 1.05 gånger insatsen.

Ser vi till det senaste mötet de här lagen emellan är Färöarna undervärderade. Håkan Ericsson har satt en grund, en taktisk organisation som gjort dem betydligt svårare att besegra och när man ställs mot just Danmark är det med en känsla av derbykaraktär som de tar sig an matchen. Det var verkligen tydligt när lagen möttes på Färöarna.

Danmark är, som sagt, redan klara gruppvinnare och Kasper Hjulmand skulle kunna kosta på sig att testa lite nytt i den här matchen. Med den senaste matchen mot Färöarna i färskt minne lär man inte underskatta sin motståndare men samtidigt lär drivkraften att vinna och att vinna stort inte vara riktigt densamma nu.

Danmark lär säkerligen vara måna om att se till att vinna och att hålla nollan och det tror jag man kommer lyckas med. Däremot tror jag inte man kommer jag många mål. Vid en potentiell 2-0-ledning lär man nog gärna prioritera att spela på resultatet.

Därför blir mitt spel på den här matchen att det kommer göras under 4.5 mål till 1.63 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4.5 mål
Odds: 1.63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 12 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: