13 oktober 2018 Irland Danmark Speltips

Speltips Danmark – Österrike 12/10: Sista chansen

Österrike måste vinna borta mot Danmark för att drömmen om VM 2022 inte ska dö redan i kvalspelet för Franco Foda.

Det är Franco Foda som numera är förbundskapten för Österrike och det man har försökt sig på under det här kvalspelet är lite av en generationsväxling, eller åtminstone en förändring av fundamentet i det här landslaget.

Låt oss konstatera att det inte har varit en stor succé hittills.

Det började redan tidigt i våras då Österrike vägde alldeles för lätt i flera matcher och 4-0-förlusten mot Danmark på hemmaplan sticker ut som ett riktigt bottennapp. Det var en realitycheck för Österrike, som där visade att man har en lång väg att gå för att kunna tampas med bättre lag.

Nu ska man åka till Parken i Köpenhamn för att spela borta mot samma Danmark, som sedan dess har gått som tåget i VM-kvalet. På sju omgångar har Danmark tagit sju (!) raka vinster och det är därför som danskarna nu toppar den här kvalgruppen överlägset.

Danmark kan, i händelse av en vinst hemma mot Österrike, faktiskt säkra sin plats i VM-slutspelet redan nu. Det är såklart en stor motivationsfaktor inför den här specifika matchen, men det är också ett tydlig tecken på vilket otroligt imponerande kvalspel som man har bakom sig.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike räcker inte till

Österrike ligger fyra i tabellen på sina tio poäng och skulle man förlora mot Danmark är risken överhängande att Skottland rycker i tabellen. Om Skottland vinner sin match samma kväll, samtidigt som Österrike förlorar, är drömmen om VM 2022 död för österrikarna.

Skottland spelar borta mot Färöarna och ärligt talat ska man vinna den matchen. Oddsen hos spelbolagen ligger runt 1.30 gånger insatsen och det är väl en tydlig indikator om inte annat.

Trots att det här enligt många är en av de svagare grupperna i hela VM-kvalet har Österrike alltså misslyckats totalt med att ta kommandot om en VM-plats.

Med detta sagt tycker jag inte att vi ska förringa den prestation som Danmark har gjort. Det är tydligt att Kasper Hjulmand byggt vidare på den fina grund som Åge Hareide la under sina år som förbundskapten.

Nu litar jag på att Danmark går ut med full kraft här också. Man har 4-0 borta mot Moldavien med sig från den här samlingen, medan Österrike vann en ganska slö historia borta mot Färöarna med 2-0.

Danmark vinner spelas till 1.50 gånger insatsen hos 888sport. Lågt odds? Det kan tyckas. Men ett så mycket bättre lag är man än Österrike. Publiken kommer att sjunga hem det danska VM-avancemanget.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark vinner
Odds: 1.50
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: