18 november 2019 Spanien Rumänien Speltips

Speltips Georgien – Spanien 28/3: Jagar Sverige

Det andra mötet i grupp B i helgen spelas mellan Georgien och Spanien där de sistnämnda har lite att bevisa efter krysset mot Grekland tidigare i veckan.

Spanien, som är storfavorit i Sveriges grupp, fick se sitt kvaläventyr inledas med ett kryss mot ett Grekland som knappt hade bollen. Spanien var föga förvånande det klart bättre laget, men hade svårt att knäcka ett mycket defensivt Grekland. Ett tekniskt skickligt mål från Morata låste dock upp matchen lite, men i andra halvlek fick Grekland en straff i vad som knappt var ett grekiskt anfall ens en gång.

Det var en märklig situation som föranledde den grekiska straffen, men det var allt som krävdes för att de båda länderna skulle dela på poängen i öppningsmatchen. För att ge er en bild av matchen så spelade Sergio Ramos en halvlek och hade på egen hand fler lyckade passningar än hela det grekiska laget sammanlagt under två halvlekar.

Det är lite svårt att veta var man har Spanien i nuläget då resultaten spretar väldigt, innan VM-kvalet slog de Tyskland med smått ofattbara 6-0 i november, men dessförinnan hade de kryssat mot Schweiz och förlorat mot Ukraina och nu har de återigen kryssat mot sämre motstånd.

Det finns många alternativ för Luis Enrique att välja mellan i startelvan såklart och det kommer säkert att roteras en del jämfört med matchen mot Grekland. Ifall han inte vill riskera Ramos kan mycket väl Diego Llorente eller Inigo Martinez hoppa in i försvaret. Sergio Canales och Koke kan mycket väl komma att ersättas med Thiago och Pedri på mittfältet också.

Georgien kan nog inte hålla emot

Georgien är utan tvekan den förväntade jumbon i grupp B då de under de föregående året har haft problem i Nations League C-division där de förlorat mot lag som Armenien och Nordmakedonien samt kryssat mot Estland. Inräknat förlusten mot Sverige nu senast så har de inte vunnit på de sex senaste tävlingsmatcherna.

Trots förlusten mot Sverige hade de dock ett par chanser att utjämna under matchen och är till skillnad från flera andra tippade jumbos inte helt ofarliga. Däremot är det svårt att se hur de ska kunna stå emot ett Spanien med revanschlusta. Att parkera bussen och försvara till varje pris har varit en grekisk specialitet sedan Otto Rehhagel förde dem till EM-guld 2004 och det är nog ingenting som Georgien kan upprepa.

Spanien kan köra så det ryker och lossnar det så kan det lossna rejält som vi såg mot Tyskland. Vi räknar inte med några tennissiffror här, men att spela på över 2,5 mål här för 1.72 hos Betsson känns som ett rimligt spel då Spanien kommer gå in i matchen med målsättningen att få det att lossna i anfallet lite efter Greklandsmatchen senast.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: