17 november 2019 Moldavien Island Speltips

Speltips Island – Armenien 8/10: Undervärderade

Islands glansdagar är över och när man nu tar emot Armenien i VM-kvalet har man ingen realistisk chans att nå VM 2022 i Qatar. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Island är näst sist i VM-kvalets grupp J där man tagit fyra poäng på sex matcher. Vid den senaste landslagssamlingen tog man en poäng på tre matcher och läget ser därmed ganska hopplöst ut.

Man inledde då med att förlorat med 2-0 borta mot Rumänien. Därefter lyckades man ta en poäng hemma mot Nordmakedonien efter att man hämtat igen ett 0-2-underläge under matchens sista kvart. I den senaste matchen borta mot Tyskland var man chanslösa då man föll med 4-0.

I våras förlorade man med 2-0 borta mot ett Armenien som har skaffat ett bra läge inför fortsättningen. Inför den här omgången är man tvåa i gruppen på elva poäng, vilket är en poäng mer än trean Rumänien.

Armenien vann samtliga sina tre matcher i mars då man besegrade Liechtenstein, Island och Rumänien. Den senaste samlingen blev dock inte lika lyckad. Framförallt var den senaste hemmamatchen där man spelade 1-1 mot Liechtenstein en plump i protokollet.

Därutöver tog man en poäng borta mot Nordmakedonien i en match som slutade mållös. I den andra matchen föll man med hela 6-0 borta mot gruppettan Tyskland.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Armenien har vittring på något stort

Armenien är sju poäng före Island och senast man möttes vann armenierna med 2-0. Trots det är Island, i kraft av hemmalag, favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på att Island vinner matchen ges till ett odds omkring 2.15.

André Calisir och Henri Mkhitaryans Armenien leds av den erfarne spanjoren Joaquin Caparros har svarat för ett starkt VM-kval så här långt. Med fyra matcher kvar att spela har man en andraplats i gruppen att försvara och mycket kommer att avgöras i de två kommande bortamatcherna mot, först Island, och därefter Rumänien.

Man kommer från ett tungt poängtapp hemma mot Liechtenstein där bortalaget kvitterade till 1-1. Därtill blev man också utspelade av ett inspirerat Tyskland men totalt sett har man gjort det väldigt bra och jag tycker att man är något undervärderade i den här matchen.

Island har tappat momentum sedan Lasse Lagerbäcks glansdagar. Erik Hamrén och nu Arnar Vidarsson har haft det tufft att leva upp till de högre ställda förväntningarna och nu har man ingen realistisk chans att nå VM 2022.

På pappret är Island inte heller lika slagkraftiga längre. Framförallt saknar man en Gylfi Sigurdsson i gammalt gott slag. Nu möter man ett Armenien som har vittring på något stort och jag tror att de har goda chanser att få med sig, åtminstone, en poäng här.

Mitt spel blir därför X2 till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 8 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: