6 oktober 2016 Italien Spanien

Speltips Italien – Nordirland 25/3: Tunga tapp

Italien har en ny generation spelare på gång och kan få det svårt direkt mot svårspelade Nordirland i kvalet till VM 2022.

Italien - Nordirland

VM-kval
till bet365
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Redan nu är det alltså dags att köra igång kvalspelet till Qatar-VM 2022 och det gäller en landslagssamling innan sommarens Europamästerskap. Efter det är det hela ett halvår tills det är dags att spela nya kvalmatcher till VM-turneringen.

Men för många landslag gäller det att positionera sig direkt och det som kan komma att vänta är ett tufft kvalspel för många lag. Det gäller inte minst Italien, som har press på sig inför kvalspelet.

VM-kvalet hade dock kunnat vara betydligt svårare för italiensk del. Men man har hamnat i en överkomlig grupp där man är den stora favoriten. Schweiz, Nordirland, Litauen och Bulgarien är utmanarna. Det är lag som Italien rimligen ska vinna mot.

Å andra sidan är det tre tuffa lag, tre lag som man skulle kunna förlora mot på en dålig dag, och tre lag (då exkluderar vi Litauen) som trots allt har en förmåga att spela en stark defensiv fotboll. Italien är inte heller det landslag man än gång i tiden har varit.

Å andra sidan var vi många som imponerades av prestationerna i UEFA Nations League och nog är känslan att det italienska landslaget har någonting på gång med det generationsskifte som oundvikligen har skett.

Italien är klara favoriter

Det man ska ha med sig inför den här matchen är att man i Italien saknar ett antal spelare, däribland Stefano Sensi, Alessandro Bastonio och Nicolo Barella. Bryan Cristante kan inte heller spela och det lär inte Lorenzo Pellegrini heller göra.

Men startelvan är tung och framåt är man beroende av att Chiesa och Insigne har bra dagar. Belotti har en sämre säsong bakom sig med Torino, men väntas ändå få förtroendet längst fram.

Italien har gjort sitt yttersta för att behålla sin starka defensiva identitet och det blir en viktig faktor även inför matchen mot Nordirland. Här finns det inte utrymme att släppa in motståndarna i matchen på ett onödigt vis.

Nordirland imponerade inte i UEFA Nations League och är i mina ögon ett landslag som får svårt att göra mål mot Italien.

Italien att vinna och hålla nollan spelas till 1,53 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Italien vinner mot noll
Odds: 1,53
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 25 mars 2021
TV: 
Stream: