6 oktober 2016 Italien Spanien

Speltips Italien – Schweiz 12/11: Gruppfinal

Dramatiken tätnar i VM-kvalets grupp C där Italien och Schweiz går en duell om förstaplatsen. Matchen spelas fredagen den 12 november 2021 med avspark kl 20.45.

Italien och Schweiz står på samma poäng efter sex spelade matcher. Nu står allt på spel med två matcher kvar att spela och utgången av det här mötet lär bli väldigt avgörande.

Sommarens Europa-mästare Italien har inte riktigt levererat i VM-kvalet under hösten. I september fick man bara oavgjort hemma mot Bulgarien och därefter spelade man 0-0 borta mot Schweiz. Den tredje matchen under den landslagssamlingen vann med klara 5-0 hemma mot Litauen.

Därefter har man även spelat slutspel i Nations League där man första föll mot Spanien i semifinalen och sedan besegrade Belgien i matchen om tredjepris.

Italien missade förra VM i Ryssland och just nu är det alltså helt jämnt med Schweiz inför avslutningen. I den sista matchen på måndag ställs Italien mot Nordirland borta medan Schweiz möter Bulgarien hemma.

Sedan 0-0-matchen mot Italien har Schweiz spelat tre matcher i detta VM-kval. Man följde upp den matchen med att även spela 0-0 borta mot Nordirland och därefter vann man mot samma lag fast på hemmaplan med 2-0. Senast besegrade man Litauen med 4-0 borta.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pressen på Italien

Det råder ingen tvekan om att det är Italien och Schweiz som är gruppens bästa lag. Framförallt har båda lagen övertygat vad gäller defensiven. Båda lagen har endast släppt in ett mål var på sina sex matcher i det här VM-kvalet.

Roberto Mancinis Italien fick, som ofta sker, en liten dipp efter EM-guldet i somras. Krysset hemma mot Bulgarien är den stora besvikelsen så här långt och det gör att läget nog är en aning pressat nu. Man har förstås fördelen av att spela hemma den här matchen men därefter ska man åka till Nordirland och det kan bli en ångestfylld uppgift om man inte ror hem segern i den här matchen.

Schweiz har Bulgarien på hemmaplan och det får nog ses som en lite mer gynnsam avslutning för deras del.

Italien är förståeligt nog ganska klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak etta står i ett odds omkring 1.67.

Det är fördel Italien i kraft av hemmaplan och man är det bättre laget på pappret. Samtidigt saknar man mittfältsmotorn Verratti och Schweiz har presterat på en hög nivå över lång tid.

Murat Yakin tog över laget efter den framgångsrika EM-turneringen och man har fortsatt att göra det bra. Än så länge har man inte släppt in något mål i VM-kvalet under Yakins ledning och man lär kunna göra det svårt för Italien här.

Mycket talar för att det här kommer bli en jämn, tät och dramatisk tillställning mellan två försvarsstarka lag. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 12 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: