30 juni 2019 Spanien Tyskland Speltips

Speltips Kosovo – Spanien 8/9: Press på spanjorerna

Förlusten mot Sverige gör att Spanien plötsligt måste vinna borta mot Kosovo för att inte riskera att hamna i ett riktigt skitläge i VM-kvalet.

Kosovo är kanske inte landslaget som vågar drömma om ett VM-slutspel redan nu, men det är utan någon som helst tvekan ett landslag som sakta och säkert går åt rätt håll i sin fotbollsmässiga utveckling.

Det här kvalspelet har än så länge inneburit fyra inspelade poäng och det faktum att man i förra omgången, närmare bestämt nu i helgen, klarade ett oavgjort resultat mot Grekland gör att man visat sig vara ett landslag på uppgång.

På hemmaplan är Kosovo också erkänt starkare och det är ingen vidare rolig resa för många av primadonnorna i andra större landslag. Säga vad man vill om Kosovo, men det har inte samma flärd som stora europeiska huvudstäder. Det blir också en konkurrensfördel.

Kanske kan det störa Spanien en del inför den här matchen, som spanjorerna för övrigt måste vinna. Nu har man redan tappat poäng i två matcher (förlust borta mot Sverige och poängtapp mot Grekland) i det här kvalspelet. Plötsligt har man inte allting i egna händer längre. Men skulle man förlora poäng igen ser det riktigt illa ut.

Samtidigt är det ingen rolig resa för ett landslag som alldeles uppenbart inte är i toppform och som, spelare för spelare, känns svagare än på många år.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan Kosovo hjälpa Sverige?

Ett av de mer spännande landslagen ute i Europa är utan tvekan Kosovo, men det är fortfarande ett landslag som är i en uppbyggnadsfas och den fasen tror jag kommer fortgå en ganska lång tid framöver. Med det sagt har man tagit uppenbara steg redan nu, någonting som har synts under det här kvalspelet.

Nu senast gjorde man väldigt fina minuter mot Grekland och såg med det till att hjälpa såväl Spanien som Sverige i tabelltoppen. Dessutom gav man sig själva en liten, liten chans att faktiskt konkurrera på allvar i det här VM-kvalet. Men nu behöver man skrida till verket och stå för en historisk skräll mot Spanien på hemmaplan.

Därför är det nog väldigt irriterande att helgens poäng mot Grekland blev så dyrköpt, med flera avstängningar till följd av matchen. Lirim Kastrat och Besar Halimi kommer inte att kunna spela matchen mot Spanien efter sina gula kort senast. Dessutom har man skador på Elbasan Rashani, Bersant Celina och Visar Bekaj.

Med det här sagt är tappen i det spanska landslaget såklart mer namnkunniga. José Gaya är borta, vilket även Aymeric Laporte, Pau Torres, Pedri och Dani Olmo är. Men man kommer att kunna formera ett landslag som i ren individuell klass är långt över den kapacitet som Kosovo har att förfoga över.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1.66 gånger insatsen hos Bethard. Vår känsla är att man från hemmalagets sida gör sitt yttersta för att verkligen stänga ner matchen så gott det bara går.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 8 september 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: