Speltips Tunisien Nigeria 17 juli 2019

Speltips Liberia – Nigeria 13/11: Botten mot toppen

I det afrikanska VM-kvalet är Nigeria på jakt efter gruppsegern då man gästar Liberia i den näst sista omgången. Matchen spelas lördagen den 13 november 2021 med avspark kl 17.00.

Nigeria toppar det afrikanska VM-kvalets grupp C med två poängs marginal ner till tvåan Kap Verde-öarna. De båda lagen möts i en eventuell direkt gruppfinal på tisdag. Först måste Nigeria emellertid göra jobbet mot gruppens jumbo Liberia.

Liberia och Nigeria möttes i det här VM-kvalets första omgång i början av september. Då vann hemmalaget Nigeria med 2-0. I matchen därefter tog Liberia sina första och enda poäng då man besegrade Centralafrikanska republiken med 1-0 på bortaplan.

I oktober spelade Liberia sedan två matcher mot Kap Verde-öarna där man föll både hemma och borta. På hemmaplan förlorade man med 2-1 och på bortaplan med 1-0.

Nigeria, som på pappret är ett av afrikanska starkaste nationer, har nu ett bra läge inför avslutningen av det här gruppspelet.

Man har dock inte gått rent i de fyra matcher man har spelat. Den senaste landslagssamlingen föll man, något överraskande, med 1-0 hemma mot Centralafrikanska republiken i det första mötet lagen emellan. I returen på bortaplan vann man med 2-0 efter mål av Balogun och Osimhen.

I september vann man både sina matcher. Först slog man alltså Liberia hemma med 2-0 och därefter besegrade man Kap Verde-öarna med 2-1 på bortaplan.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rättmätiga favoriter

Det nigerianska landslaget som leds av tysken Gernot Rohr är definitivt ett lag som, på pappret, bör ta sig till VM 2022 i Qatar. Victor Osimhen har inlett säsongen mycket starkt i Napoli och har gjort mål i de två senaste VM-kvalmatcherna. I anfallsleden finns även Leicesters Iheanacho som gjorde båda målen mot Liberia senast. Överlag har man ett lag som är bättre än Liberia på de flesta positioner.

Samtidigt är det afrikanska VM-kvalet lurigt och det är långtifrån alltid som favoriterna håller mot betydligt mindre meriterade nationer. Liberia, som leds av engelsmannen Peter Butler är dock stora underdogs hos spelbolagen inför det här mötet. En rak etta på den här matchen ger omkring hela 13.00 gånger insatsen.

Liberia är sex poäng efter Nigeria med två matcher kvar att spela och deras chanser till avancemang är obefintliga. Nigeria har desto mer att spela för och det mesta talar för att de kommer göra upp om gruppsegern mot Kap Verde-öarna på tisdag.

Nigeria har individuell klass som Liberia inte kan mäta sig och bör därtill vara mer motiverade att vinna. Det blir ytterst sällan några målkalas när afrikanska nationer möts och det lär det nog inte bli den här gången heller.

Nigeria vann med 2-0 senast lagen möttes och jag finner god anledning att tro att det kommer bli något liknande den här gången. Mitt spel blir därför Nigeria -1.5 (asian handicap) till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nigeria -1.5 (asian)
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 13 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: