15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Speltips Montenegro – Norge 30/3: Extremt viktigt

Turkiet, Nederländerna, Montenegro och Norge utgör den kanske tuffaste gruppen i VM-kvalet. Vi rekar med odds den 30 mars 2021.

Det var nog många som höll Nederländerna som klara favoriter i VM-kvalgruppen som består av Norge, Montenegro, Turkiet, Nederländerna, Lettland och Gibraltar. Men faktum är att det här ser ut att bli den jämnaste gruppen av samtliga i VM-kvalet.

Dels beror det på att två lag, Lettland och Gibraltar, av det mesta att döma blir riktiga slagpåsar och förmodligen inte tar mer än någon enstaka poäng mot övriga lag. Det är liksom lag som inte kommer att blanda sig i striden alls.

Det här innebär att övriga fyra lag nästan kan räkna in sex poäng vardera mot dessa båda lag, varpå de inbördes mötena blir extremt avgörande i övrigt. I VM-kvalet är det bara vinnaren av gruppen som går direkt till VM i Qatar 2022. Extrem press med andra ord.

De bästa tvåorna, poängmässigt, får sedan spela playoff, men att då spela mot så många tuffa lag gynnar inte Turkiet, Norge, Nederländerna och Montenegro. Det faktum att Montenegro vunnit båda sina inledande matcher gör att man nu ser ut att kunna utmana.

För svensk del är det inte minst spännande att följa Sead Haksabanovic, som startade både mot Gibraltar (4-1) och mot Lettland (1-2-vinst på bortaplan). Men med det sagt har Montenegro en trupp som på pappret är den svagare av topplagen i gruppen.

Norge har press på sig

Men narrativet inför det här mötet mellan Norge och Montenegro bör snarare ta fasta på den svaga inledning som Norge nu har fått på VM-kvalet, när man hade chansen att sätta tonen hemma mot Turkiet, men då föll igenom totalt och förlorade med 0-3.

Tack och lov vann Turkiet Borat mot Gibraltar i den första omgången, men det är uppenbart att det man försökt bygga på under den nye förbundskaptenen Ståle Solbakken inte riktigt har fått fäste än. Trots spelare som Martin Ödegaard och Erling Braut Haaland i laget.

Turkiet – 6 poäng
Montenegro – 6 poäng
Nederländerna – 3 poäng
Norge – 3 poäng

Det som kanske kan vara en lite förmildrande omständighet för Norge var att Turkiet också vann mot Nederländerna och bevisligen är ett starkt lag. Men det ställer bara ännu större kvar på norrmännen här. Förlust eller poängtapp mot Montenegro ger Turkiet chansen att rycka redan nu i tabelltoppen. Det får inte hända.

Båda lagen göra mål spelas är till 1,95 gånger såsen hos Hajper. Vi kan inte se annat än att Norge går stenhårt för att vinna och det kan gynna ett offensivt småpiggt Montenegro, som alltid är bättre på hemmaplan.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,95
Bolag: Hajper
Spelstopp: 20:45, tisdag 30 mars 2021
TV: 
Stream: