16 november 2019 Nordirland Holland Speltips

Speltips Nederländerna – Lettland 27/3: Stor ångest


Nederländerna föll direkt i premiären och har nu enorm press på sig inför mötet med Lettland lördagen den 27 mars 2021.

Det har bara gått en omgång av VM-kvalet, men redan nu är det ångest så det räcker och blir över för ett par lag runt om i grupperna i Europa. Allra värst är kanske läget för Nederländerna.

Man har hamnat i en på pappret överkomlig grupp, där det egentligen är Turkiet som är den stora utmanaren. Givetvis skulle Nederländerna åka ner till Istanbul för att spela gruppens allra första möte borta mot den största utmanaren.

Nederländerna gick in som favoriter, men kunde inte leva upp till förväntningarna och föll igenom med klara 4-2 efter att Burak Yilmaz smällt in tre mål, varav en frispark som höll den absolut största, högsta, fantastiska klassen som finns.

Nu är Nederländerna plötsligt pressade, eftersom det i gruppspelet bara går vidare ett lag från varje grupp, och att det därutöver ska spelas playoff för några av de bästa tvåorna. Men då måste Nederländerna börja ta poäng.

Nu finns det inte utrymme för fler snedsteg och man måste vinna hemma mot Lettland i den andra matchen för Nederländerna. Där är man såklart enorma favoriter, men frågan är om man kan leva upp till den pressen nu?

Överdrivet stora favoriter

Faktum är att oddset inför matchen mot Lettland är slaktat ner till orimliga nivåer på 1,02-1,03 gånger pengarna på en rak vinst för Nederländerna. Detta i ett Nederländerna som alltså förlorade i premiären – och som bland annat har sin viktige målvakt Jasper Cillisen skadad.

Nu tror jag att Nederländerna klarar att vinna mot Lettland. Senast det begav sig, i kvalet till EM 2016, vann man båda matcherna mot letterna. Nederländerna vann då med 6-0 på hemmaplan och 2-0 på bortalan.

Men inför det här mötet tror jag inte att skillnaden är fullt så stor mellan lagen. Lettland förlorade i för sig mot Montenegro i sin första match, men det jag åtminstone förväntar mig är att Nederländerna håller nere siffrorna hyfsat.

Lettland +4 (asian handicap) spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lettland +4 (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, lördag 27 mars 2021
TV: 
Stream: