14 november 2019 Turkiet Island Speltips

Speltips Norge – Turkiet 27/3: Full utväxling

Både Norge och Turkiet öppnade VM-kvalet med en vinst. Nu ligger serieledningen i potten när lagen möts på Ullevål den 27 mars 2021.

Vi är många som har höga förväntningar på Norge inför det här VM-kvalet och förhoppningen är att de många unga lovande spelarna som det norska landslaget har ska kliva fram i ett läge när det behövs som allra mest.

Egentligen är det lite deppigt att spelare som Martin Ödegaard och Erling Braut Haaland inte får spela sommarens Europamästerskap, och risken är överhängande att man inte heller når till VM-slutspelet i Qatar nästa vinter.

Nu är i för sig frågan om man överhuvudtaget kommer att vilja spela mästerskapet, eftersom samtliga spelare stod bakom det norska förbundets protest mot att mänskliga rättigheter kränks i Qatar. Faktum är att det också bedrivs en gräsrotsrörelse just nu, som har för avsikt att få Norge att nobba Qatar-VM.

Det är uppenbart att en sådan protest blir ännu tyngre till sin natur om man faktiskt kvalificerat sig till mästerskapet och då väljer att nobba. Men Norge har hamnat i en tuff grupp där bara en direktplats finns, och där tvåan löper rätt stor risk att missa playoff, med tanke på att det finns tre lag som kommer att ta poäng av varandra.

Norge, Turkiet och Nederländerna ska göra upp om platsen till VM. Det finns också Gibraltar och Lettland med i mixen, samt Montenegro, men det är inte lag som kommer att ha med toppstriden att göra. Med det sagt kan Montenegro nog skrälla till sig någon poäng mot topplagen.

Tuff match väntar

I den senaste omgången valde Norge att inte spela med det starkaste laget hela matchen och ett par spelare har ganska utvilade ben inför den viktiga matchen mot Turkiet. Det blev ”bara” 3-0 borta mot Gibraltar, och det kan tyckas onödigt lite, men samtidigt tog man de tre poängen som krävdes.

Nu är det en tuffare nöt att knäcka som väntar. Faktum är att Norge inte spelat mot Turkiet sedan 2007. Den senaste vinsten mot turkarna hittar vi i en vänskapsmatch så tidigt som i februari månad 2000. Snacka om andra tider.

Turkiet vann sin premiär mot Nederländerna och Burak Yilmaz var klart bäst på plan med sina tre mål, varav ett galet frisparksmål. Nu tror jag att anfallaren åter hamnat i fokus mot Norge.

Det finns en otrolig offensiv kraft i båda lagen och den kan mycket väl släppas lös nu. Turkiet är inte bäst i världen på att stänga matcher – så här kan det bli åka av.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger såsen hos William Hill. Det är ett vansinnigt högt odds. Passa på att registrera dig med länken nedan och få 100 kronor freebet att investera i matchen.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,91
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, lördag 27 mars 2021
TV: 
Stream: