12 oktober 2018 Österrike Nordirland speltips uefa nations league

Speltips Skottland – Österrike 25/3: VM-kval

VM-kvalet inleds med den otroligt viktiga matchen mellan Skottland och Österrike i en grupp där Danmark är främsta utmanare.

Många VM-kvalgrupper runt om i Europa har väldigt klara favoriter på förhand och man vågar nästan gå i god för vilket landslag som vinner sin respektive grupp direkt. Men det finns också VM-kvalgrupper som är betydligt mer öppna och mer spännande.

En sådan är den med Skottland och Österrike i. Där är det Danmark som gäller som favoriter tillsammans med Österrike, men med Skottland som klar utmanare. Faktum är att Israel inte heller är ett pissdåligt lag, även om känslan är att Färöarna och Moldavien inte kommer att ha någonting att sätta emot.

För spänningens skull gör det här att den här gruppen troligen blir den allra bästa och med tanke på den misshandel av sitt landslag som det danska fotbollsförbundet håller på med var det nog tur att man hamnade i en så pass överkomlig grupp.

Men nog om det. Åter till matchen i fokus. Kommer skottarna att sätta tonen direkt och bör man städa av ett motstånd som Österrike på hemmaplan? Nej, så enkelt blir det nog knappast.

En nyckelmatch

En sak som förenar dessa båda lag är att man vilar sitt spel på en stark organisation och till stora delar påminner man om det sätt som Sverige har velat spela sin landslagsfotboll sedan Janne Andersson tog över som ny förbundskapten.

Det är i defensiven som man har sina bästa spelare och det är genom att släppa in så få mål som möjligt som både Skottland och Österrike främst vinner sina matcher. Det är min fasta övertygelse.

En viktig sak inför den här matchen är att David Alaba efter många om och men fick åka iväg för att spela dessa landskamper med det österrikiska landslaget. Det gör att Österrike är väsentligt starkare än vad man hade varit annars.

Ryan Jack är den enda spelare som ser ut att missa för Skottland, som fortsätter med en defensiv uppställning där Scott McTominay ser ut att fortsätta i rollen som mittback i en trebackslinje. Det säger en del om hur köttigt man vill spela.

Under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger smeten hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, torsdag 25 mars 2021
TV: 
Stream: