Speltips Wales Tjeckien

Speltips Tjeckien – Wales 8/10: Tät batalj

Tjeckien och Wales gör upp om andraplatsen i VM-kvalgruppen där hemmalaget är ganska klara favoriter. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Tjeckien och Wales står på samma poäng i VM-kvalets grupp E, men de sistnämnda har en match färre spelad. Belgien toppar den haltande tabellen på 16 poäng medan Tjeckien och Wales står på sju poäng.

När Tjeckien och Wales möttes i Cardiff i mars var det hemmalaget som drog det längsta strået då man vann med 1-0 efter ett sent avgörande mål av Daniel James. Sedan dess har Tjeckien en framgångsrik EM-sommar bakom sig och nu behöver man vinna för att kunna koppla greppet om andraplatsen i den här VM-kvalgruppen.

I och med att man förlorade med 3-0 borta mot Belgien vid den senaste landslagssamlingen lär det bli svårt att rå på gruppfavoriten. Därutöver vann man också med 1-0 hemma mot Belarus samt kryssade mot Ukraina i en träningsmatch.

Wales svarade också de för en bra insats i EM i somras då man, i alla fall, lyckades ta sig till en åttondelsfinal. I VM-kvalet har man förlorat borta mot Belgien men den stora plumpen protokollet kom i den senaste matchen hemma mot Estland som slutade mållös.

Vid den senaste samlingen var man också nära att tappa poäng borta mot Belarus då Gareth Bale avgjorde matchen med sitt 3-2-mål på tilläggstid.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med styrkan i defensiven

Det är fördel Wales på så vis att man har en match mindre spelad och för att man vann det första mötet lagen emellan. Samtidigt har de kvar att möta Belgien medan Tjeckien redan har mött dem två gånger där man lyckades ta en poäng i hemmamötet.

Nu är det också Tjeckien som har hemmaplansfördel och hos spelbolagen är man ganska klara favoriter här. Ett spel på att hemmalaget vinner ges till ett odds omkring 1.70.

I mitt tycke är Tjeckien favoriter men till ett så, relativt, lågt odds är jag tveksam till om det är spelvärt. Mycket talar för att det här kommer bli en jämn och tät batalj.

Både lagen är trygga i sina respektive defensiva organisationer, vilket var grunden till lagets framgångar i EM och på vägen fram dit. På pappret har vi att göra med två jämnstarka lag med viss fördel Tjeckien vad gäller bredden. Båda lever också mycket på sina offensiva stjärnor Patrick Schick och Gareth Bale.

Det har gjorts under 2.5 mål i 6 av Tjeckiens 8 senaste matcher och samma siffror gäller i Wales fall. Jag finner god anledning att tro att även den här matchen kommer att bli målsnål.

Att Tjeckien vinner och att det görs under 2.5 mål kan vara ett intressant spel för den som vill ha ett högre odds, omkring 3.30. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.61 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.61
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 20:45, fredag 8 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: