15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Speltips Turkiet – Norge 8/10: Pressat hemmalag

Turkiet och Norge gör upp i den jämna toppstriden av VM-kvalets grupp G. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Viktiga poäng står på spel när tredjeplacerade Turkiet tar emot ett Norge som toppar tabellen på samma poäng som Nederländerna. Inför den sjunde omgången av det här VM-kvalet har Norge 13 poäng medan Turkiet är hack i häl med sina 11 poäng.

Senast lagen möttes vann Turkiet mot Norge med 3-0 på bortaplan i den andra omgången. Dessförinnan hade Turkiet även besegrat Nederländerna på hemmaplan och de hade därmed fått en rivstart på VM-kvalet.

Därefter fick man dock bara med sig ett kryss från hemmamatchen mot Lettland, vilket blev en vändning åt fel för Turkiets vidkommande. Sedan följde ett misslyckat EM där man förlorade samtliga tre matcher i gruppspelet.

Sedan förra landslagssamling leds nu Turkiet av tysken Stefan Kuntz men det tränarskiftet gav ingen omedelbart effekt. Man inledde då med att spela 2-2 hemma mot Montenegro. Därefter vann man planenligt med 3-0 borta mot Gibraltar. I den senaste matchen åkte man på en rejäl propp borta mot Nederländerna där man föll med hela 6-1.

Ståle Solbakkens Norge åkte på en rejäl kalldusch mot Turkiet i våras men har sedan dess repat sig. Vid den senaste samlingen i början av september spelade man först 1-1 hemma mot Nederländerna och därefter åkte man till Lettland och gjorde det man skulle då man vann med 2-0. I den senaste matchen vann man sedan med 5-1 mot jumbon Gibraltar.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Norge

På förhand såg det ut som det skulle bli en kamp om andraplatsen för Turkiet och Norge och mycket talar nu för att det är så det kommer bli, även om Norge står på samma poäng som Nederländerna och förstås har chans att vinna gruppen.

Hursomhelst har Norge två svåra och avgörande bortamatcher kvar att spela. Först den här mot Turkiet och i den sista omgången mot Nederländerna.

Det såg väldigt ljust ut för Turkiet i våras men sedan dess har man helt tappat momentum och insatserna i EM var, i stunder, nästan plågsamma att bevittna. Där lyckades man inte alls komma upp i den kapacitet som laget besitter och frågan är om Stefan Kuntz är rätt man att vända den här skutan.

Norge med sin gyllne generation av, åtminstone två, världsspelare i Erling Haaland och Martin Ödegaard väntar fortfarande på sin första stora fotbollsframgång under detta århundrade. För att nå dit krävs att man gör resultat i den här typen av avgörande matcher.

Min känsla är att tiden kanske är inne för Norge den här gången. Man har ett klart mer positivt momentum än vad tidigare Turkiet har för tillfället och man har spetsspelare som bör kunna kliva fram och visa vägen här.

På pappret har Turkiet det något starkare laget, i synnerhet då Haaland saknas, men Norge har ett bättre utgångsläge där ett kryss vore ett helt okej resultat och jag tror att de kommer kunna kriga till sig, minst, en poäng här. Turkiet har slarvat bort poäng på hemmaplan mot Lettland och Montenegro och har inte råd att göra det igen.

Med svaga resultat bakom sig den senaste tiden är Turkiet under viss press och jag tycker att förutsättningarna talar för Norge här. Mitt spel blir därför X2 till 1.68 gånger gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 8 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: