Speltips Wales Tjeckien

Speltips Wales – Belarus 13/11: Måstematch

Wales går för att knipa andraplatsen i gruppen då man tar emot Belarus i VM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 13 november 2021 med avspark kl 20.45.

VM-kvalets grupp E toppas av Belgien som är fem poäng före Wales och Tjeckien som båda står på 11 poäng. Till Wales fördel hör att de har spelat en match mindre än Tjeckien. Wales har således en teoretisk chans att vinna grupp men i praktiken handlar denna avslutning om en duell om andraplatsen.

Tjeckien möter Estland på hemmaplan på tisdag men till dess kan Wales ha tagit tre poängs försprång om man här besegrar gruppjumbon Belarus. För Wales del väntar Belgien på hemmaplan i den sista omgången.

Dramatiken tätnar och för Wales del innebär det här läget i alla fall att man har avgörandet i egna händer och man får göra det på hemmaplan. En seger i den här matchen mot Belarus är sannolikt ett måste då man ställs mot gruppens bästa lag på tisdag.

Hursomhelst kommer Wales från en höst där man har vunnit mot just Belarus med 3-2 på bortaplan efter att Gareth Bale avgjort matchen på tilläggstid. Därefter kryssade man mot både Estland hemma och Tjeckien på bortaplan. I den senaste matchen besegrade man Estland med 1-0 på bortaplan.

Belarus inledde det här VM-kvalet med att besegra Estland med 4-2 men därefter har man förlorat samtliga sex efterföljande matcher. Förutom 8-0-fölusten borta mot Belgien i våras har man emellertid spelat jämnt mot alla lag.

Man föll alltså ytterst knappt mot Wales senast och därefter förlorade man bara med 1-0 hemma mot Belgien. I de senaste två matcherna har man fått stryk med 2-0 mot både Estland och Tjeckien.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Det här är en måstematch för Wales. Skulle man tappa poäng här lär man behöva vinna mot Belgien på tisdag och även om belgarna sannolikt redan är VM-klara är det ingen situation som Wales önskar sig.

Senast man mötte Belarus var det med nöd och näppe man lyckades vända ett 2-1-underläge till seger med 3-2. Gareth Bale gjorde samtliga tre mål för Wales i den matchen, varav två var på straff. Bale har nu knappt spelat någonting i Real Madrid den här hösten och formen lär inte vara på topp.

Wales är ändå klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak etta ges till ett odds omkring 1.23.

Det walesiska landslaget har hållit en hög nivå under lång tid och framförallt har man haft en förmåga att höja sig när man ställs mot bättre motstånd. Defensivt är man starka samtidigt som man är vassa i sina omställningar.

När man ska föra spelet mot, på pappret, mindre starka lag har man det ofta svårare. I sina senaste hemmamatch blev det bara 0-0 mot Estland och i bortamötet mot samma lag i oktober vann man med 1-0 på bortaplan.

Det mesta talar förstås för att Wales kommer att se till att vinna den här matchen men jag tror inte att det blir något målkalas likt senaste mötet. Därför blir mitt spel under 3 mål (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 13 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: