Speltips Strasborg PSG

Speltips inför Marseille – PSG 7/2: Livsviktig match

Mycket står på spel i Le Classique, som kommer att spelas för hundrade gången på söndag. Ett Marseille under isen har chansen att sätta käppar i hjulet för besökande PSG i deras jakt på fjärde raka Ligue 1-titeln.

Det förra derbyt fick stora rubriker, Marseille lyckades för första gången på nio matcher besegra PSG, men det var bråket på övertid som resulterade i fem röda kort som snodde åt sig strålkastarljuset. De heta känslorna i Le Classique är inte begränsade till läktarna, spelarna på planen inte direkt bästa kompisar de heller.

De båda lagen har dock mötts efter detta. Det var så sent som för knappt en månad sedan i supercupen där Paris Saint-Germain besegrade sina bittra rivaler med 2-1 tillslut. Mycket har dock hänt sedan dess i båda lägren och det är väldigt mycket som står på spel inför söndagens derby.

Båda klubbarna har genomgått tränarbyten nyligen och resultatet från söndagskvällen kommer att spela stor roll för hur de båda tränarnas start i klubben uppfattas. PSG:s Mauricio Pocchetino har några fler matcher på nacken och har inlett sin tid i klubben fint med fem av sju vinster i alla tävlingsmatcher.

Däremot förlorade Les Parisiens chockartat förra helgen mot bottenlaget Lorient med 2-3, där PSG:s båda mål dessutom kom från straffpunkten. Det var allt annat än en imponerande insats och ifall de nu skulle förlora mot Olympique Marseille en så kort tid efter kan det säkerligen uppstå en del kritiska röster i klubben.

Allt att vinna för Marseille

På andra sidan finner vi ett Marseille som har en väldigt tuff säsong bakom sig och för närvarande befinner sig på en niondeplats i ligan. Förvisso har de ett par matcher till godo, men har många poäng upp till europaplatserna i nuläget.

De har öppnat det nya året med bland annat förluster mot Nîmes, Lens och Monaco samt att de hunnit med att kryssa mot ett svagt Dijon. Det räckte för att ge André Villas-Boas sparken och numera sitter Nasser Larguet på tränarbänken. Detta blir hans andra match som tränare och det är nog ingen som förväntar sig underverk.

Marseille har därmed allt att vinna, en vinst här skulle verkligen öka moralen i truppen och man har en riktigt bra chans att sätta käppar i hjulet för PSG:s titelchanser. Ligue 1 är mer intressant än på länge och parisarna har faktiskt halkat ned till en tredjeplats bakom Lille och Lyon efter missräkningen i Bretagne mot Lorient.

PSG dras dessutom med flera skador på bland andra Marco Verratti, Ander Herrera, Keylor Navas och Juan Bernat samtidigt som Marseille har ett bra skadeläge. Jordan Amavi och Valentin Rongier är dock tveksamma till spel för hemmalagets del.

Det ska dock mycket till för att Marseille ska kunna skada ett klart starkare PSG och det känns riskfyllt att spela på att PSG inte skulle ta tre poäng. Däremot kan de mycket väl åka på en av Marseilles vassa kontringar med nyförvärvet Arkadiusz Milik och Valère Germain i spetsen. PSG visade att de inte var osårbara mot Lorient och därför känns ett BLGM-spel för 1.73 hos William Hill som rätt spel här.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1,73
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: