Speltips Strasborg PSG

Speltips Lyon – PSG 21/3: Fransk ödesmatch

PSG och Lyon befinner sig båda tre poäng bakom ligaledarna Lille inför denna ödesmatch i den franska titelstriden.

Titelstriden i Ligue 1 är fortfarande oerhört jämn och Lille, PSG och Lyon har alla legat inom några poängs marginal från varandra under hela våren. Som om det inte vore nog så är AS Monaco dessutom precis bakom trion och är laget med störst poängskörd under de senaste fem matcherna.

Den franska titelstriden är den klart mest spännande i fotbollseuropa och i mötet mellan Lyon och PSG ställs allting på sin spets. PSG kommer dessutom att möta Lille på hemmaplan nästa helg, så dessa två helger kommer kanske vara direkt avgörande för vem som vinner Ligue 1 i år.

Inget av lagen i toppen har heller någon superform direkt, alla verkar tappa poäng mot lag på nedre halvan med jämna mellanrum. Senaste helgen var det otroligt nog inget av lagen i topp fyra som vann sin match. Förvisso möttes Lille och Monaco, men Lyon kryssade mot Reims och PSG förlorade hemma mot Nantes som återfinns på nedflyttningsplats. Den franska ligan är minst sagt svårläst i dagsläget och titelutmanarna lyckas inte ta de chanser de får att dra ifrån i ligan när andra halkar till.

PSG kan om de vill

Av de två lagen så känns trots allt Lyon som det formsvagaste. De var riktigt bra under hösten och var mycket riktigt i ligaledning tidigare, men har kommit av sig lite under vårkanten. Under deras senaste fem matcher har de utöver krysset senast mot Reims även tappat poäng mot Marseille i en 1-1 match och förlorat mot Montpellier. Vinsterna mot Brest och Rennes har heller inte direkt övertygat.

PSG är det bättre laget, men har haft väldigt ojämna resultat. Förlusten mot Nantes är inte första gången de förlorar mot ett lag som befinner sig på nedflyttningsplats i år. Samtidigt har de utklassat Barcelona i Champions League och vann så sent som i onsdags med 3-0 över Lille i franska cupen. Så uppenbarligen har de en hög högstanivå.

Det är ingen hemlighet att PSG prioriterar Champions League, men ifall det är någon gång under säsongen de bör ha full fokus på ligan så är det under dessa två helger. Vi får se om Mauricio Pochettino väljer att gå all-in. Neymar, Pablo Sarabia och Mauro Icardi är alla frågetecken inför söndagen, medan Lyon är helt skadefria.

Lyon har ett bra facit mot PSG, men det är väldigt sällan man får chansen att spela på PSG mot franskt motstånd för oddsen 2.35 som Betsson erbjuder. Man ska nog inte läsa in för mycket i resultaten mot Nantes, då det förmodligen inte kommer ha någon större påverkan på den här matchen. Så länge PSG vill satsa så är de klara favoriter här mot Lyon.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: PSG vinner
Odds: 2.35
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: