caen rennes 11/12

Speltips Marseille – Rennes 10/3: Sista chansen

Inför onsdagens hängmatch i Ligue 1 har Marseille och Rennes båda en sista chans att blanda sig i striden om Europaplatserna.

Den franska fotbollssäsongen har på många sätt varit mer intressant än någonsin och det känns vidöppet i striden om ligatiteln, på ett sätt som vi egentligen inte har sett sedan glansdagarna för AS Monaco och slutet på storhetstiden för Lyon.

Men efter att Paris Saint-Germain öppnat säsongen svagt, och egentligen fortsatt ungefär på samma spår, är det vidöppet och fler lag har kunnat blanda sig i striden om ligatiteln. Det vore perfekt läge för Marseille och Rennes att vara en del av den striden, men det är dålig timing deluxe när båda lagen underpresterat den här säsongen.

Istället ser det ut att vara serieledande Lille (62), jagande PSG (60), Lyon (59) och outsidern AS Monaco (55) som kommer att göra upp om det hela vägen in i mål. Det är bara att sätta på säkerhetsbältet för att följa den striden.

Med stor säkerhet är det här lagen som tar Champions League-platserna och direktplatsen till Europa League-playoff, men det finns såklart ytterligare en Europaplats att försöka nå. För Marseille handlar det om att äta ikapp avståndet till Lens, på femteplatsen.

I skrivande stund har Marseille fem poäng upp till Lens, medan Rennes har sex poäng. Det lag som vinner den här hängmatchen har med andra ord skaffat sig ett bra utgångsläge att slåss med Lens om den platsen.

Usel form i båda läger

Men deprimerande nog har både Marseille och Rennes tagit sig an vårkanten på säsongen på sämsta möjliga sätt och har båda radat upp tunga förluster, i rad dessutom, ofta mot lag som är direkta konkurrenter i toppen.

Marseille kommer till matchen med en vinst på sina elva senaste omgångar i Ligue 1. Det kan man inte beskriva som någonting annat än direkt undermåligt.

Rennes har inför den här matchen svindlande fyra raka förluster och man gör knappat några mål framåt längre. Det har, med 33 gjorda mål, varit ett problem hela säsongen. Samma sak gäller egentligen för Marseille, som också varit direkt torftiga i sin offensiv.

Under 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, onsdag 10 mars 2021
TV: 
Stream: