Speltips Chelsea – Sheffield United 21/3: FA-cupen

Axel Sjödin Publicerat: 20 March 2021

Kommer Sheffield United ens att lyckas spräcka nollan på Stamford Bridge på söndag?

Chelsea - Sheffield United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att många håller Chelsea som favoriter i denna matchen är knappast förvånande. Sedan Frank Lampard fick sparken och Thomas Tuchel togs in har lagets prestationer förbättrats markant. Faktum är att man inte har förlorat en enda match. Inte nog med det, laget har bara släppt in mål i en match.

Chelsea kommer också in i matchen fulla med självförtroende efter att ha vunnit båda mötena mot Atletico Madrid i Champions League. Den första med 1-0 och nu senaste den andra med 2-0. Målgörarna i andra mötet var Hakim Zyjech och Emerson.

I Premier League ångar man också på och har i senaste omgången gått förbi West Ham och intagit fjärdeplatsen som betyder Champions League-spel nästa säsong. Chelsea är dessutom obesegrade i sina tio senaste matcher, där man bland annat har spelat mot Tottenham, Manchester United och Liverpool. Det går alltså med stor säkerhet att säga att Chelsea har hittat en spännande form inför slutspurten i ligan.

Det är ganska svårt att veta hur Tuchel väljer att ställa upp sitt lag i mötet mot Sheffield United. Thiago Silva och Tammy Abraham är fortsatt skadade, så de är inte aktuella. Mason Mount och Jorginho vilades mot Atletico i mitten av veckan, så det lutar åt att de får starta. Även Olivier Giroud och Christian Pulisic kanske får chansen.

Sheffield United kanske fokuserar mer på FA-cupen än på ligan

Efter att klubben sparkat tränaren Chris Wilder hoppades kanske en del på en reaktion från spelarna, men istället för att saker och ting blev bättre var det kanske till och med det motsatta som skedde. Nya tränaren Paul Heckingbottom förde laget genom en 0-5 förlust mot Leicester och det var ett håglöst uppseende på spelarna under matchen.

Laget befinner sig i den absoluta botten av Premier League med väldigt lite hopp om att stanna kvar i högsta ligan. Det är 14 poäng upp till säker mark, vilket är lika många poäng som laget skramlat ihop under hela säsongen hittills. Laget har dessutom fortfarande stora skadeproblem där viktiga spelare så som Sander Berge, John Egan och Jack O’Connell är borta. Fokus kanske ligger lite mer på FA-cupen då, men Chelsea kan nog bli ett nummer för stora.

Som sagt så är det inte en chock att många håller Chelsea som favoriter i den här matchen. Men frågan är om Sheffield ens kommer lyckas göra något mål. Det tror inte vi, och vi håller oddset 1.91 hos William Hill högt nog för att spela på. Chelsea vinner och håller nollan.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea – Win to nil
Odds: 1.91
Bolag: William Hill
Spelstopp: 14:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: