Speltips Leicester Chelsea 28 juni 2020

Speltips Leicester – Southampton 18/4: FA-cupen

Den andra semifinalen av FA-cupen har inte riktigt samma stjärnglans som det första, men en plats i finalen ska bokas på Wembley på söndag.

Leicester har en väldigt bra säsong i ryggen och har befunnit sig på en Champions League-plats i ligan nu under en längre tid. Med tanke på att de möter Southampton har de även goda chanser att ta sig till final i FA-cupen och väl där kan allting hända. Det finns fortfarande hopp om att avsluta säsongen med en titel med andra ord.

The Foxes har övertygat på vägen hit, särskilt i förra omgången då de slog ut Manchester United efter att ha besegrat dem med 3-1 och bokat sin plats i semifinalen efter två mål från Kelechi Iheanacho.

Däremot har de nu förlorat två raka matcher i ligan och lagen precis bakom börjar hämta upp. Det är svårt att säga hur mycket man kan läsa ut av förlusterna då de kom mot Manchester City och West Ham på bortaplan, som varit väldigt starka på Olympiastadion i år. Men Leicester har haft lite ojämna resultat under våren och det är svårt att veta var man har dem från match till match.

Inför semifinalen har de James Justin och Harvey Barnes borta från spel. Brendan Rodgers hoppas ha Caglar Söyüncü redo för spel i alla fall, men utöver det är det inte mycket värt att notera på frånvarolistan för Leicester.

Cupen är allt för Southampton i nuläget

Southampton hittar vi en bra bit ner i Premier League-tabellen i jämförelse med motståndet, men resultaten i FA-cupen kan man verkligen inte ta ifrån dem. För att nå semifinalen har de besegrat Shrewsbury Town, Arsenal, Wolverhampton och Bournemouth utan att släppa in ett enda mål i cupen så här långt.

De är dock av förklarliga skäl nederlagstippade här och det kommer krävas en heroisk insats ifall de fortsatt ska hålla sin cupnolla mot Leicester. Resultaten i ligan har varit blandade, men det har inte varit många nollor hållna där direkt. Southampton lär dock kriga allt vad de kan för detta och har absolut inget annat att tänka på nu när kontraktet är säkrat.

Vi kan förvänta ungefär samma elva som förlorade mot West Brom under förra helgen även mot Leicester. Förhoppningsvis för Southamptons del finns det en extra växel de kan lägga in. Oriol Romeu är fortsatt skadad och Takumi Minaimino kan inte spela i cupen då han tidigare spelat för Liverpool under denna FA-cup säsong.

Det faktum att matchen spelas på Wembley gör att den känns mer öppen än vanligt. Det är svårt att läsa in för mycket av formen hos de båda lagen då inget av dem har superform direkt och detta kommer kännas som en mindre final i sig självt. För Southampton kommer detta betyda allt och med tanke på att Leicester inte känts så vassa på senaste kan det faktiskt vara läge att backa bortalaget här. För 4.30 hos Betsson spelar vi på att Southampton lyckas med skrällvinsten.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Southampton vinner
Odds: 4.30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: