FC Ingolstadt

Speltips Osnabrück – Ingolstadt 30/5: Bundesliga 2-kval

Kvalmatcherna i det tyska ligasystemet är i full gång och på söndag väntar returmötet mellan Osnabrück och Ingolstadt med en plats i Bundesliga 2 på spel.

Även om Osnabrück framåt slutet av säsongen i Bundesliga 2 lyckades plocka upp både sin tredje och fjärde vinst för kalenderåret så kan man inte direkt säga att de är i någon formtopp. Deras spel under våren har varit uselt och poängen har lyst med sin frånvaro.

Vinsterna mot Würzburger Kickers och särskilt Hamburg gav nog många supportrar hopp om att kunna stanna kvar i andraligan, men Ingolstadt hade andra planer i öppningsmötet. Osnabrück lyckades i alla fall klättra från nedflyttningsplats till kvalplats i slutet och var så när på att lyckas nå säker mark då de faktiskt ledde mot Erzgebirge Aue i avslutningsmatchen på säsongen innan de tappade ledningen i andra halvlek.

Nu ser läget istället väldigt mörkt ut då de förlorade den första matchen i dubbelmötet mot Ingolstadt med hela 0-3 borta på Audi Sportpark. Trots att de var det bollförande laget så fick de inte riktigt till det offensiva spelet och det var istället Ingolstadt som kom till de farliga lägena som de effektivt tog tillvara på.

Ingolstadt har ett järngrepp om dubbelmötet

Utmanarna från 3. Liga kommer från en bra säsong i den tyska tredjedivisionen och det var målskillnad som placerade dem under Hansa Rostock i tabellen och därmed höll dem borta från en direkt uppflyttning till Bundesliga 2.

Inför dubbelmötet mot Osnabrück var Ingolstadt obesegrade i åtta raka matcher och man tog den fina formen in i kvalspelet och förlängde sviten utan större bekymmer. Pressen ligger nu på Osnabrück och gästerna kan gå in i matchen med välförtjänt lugn.

Det är inte helt lätt att sia om resultat i returmötet. Matchbilden däremot bör bestå av ett Osnabrück som det bollförande laget som tvingas anfalla samtidigt som Ingolstadt kan försöka straffa dem i omställningarna. Ingolstadt är inte pressade att vinna och lär nog inte ta några risker för att vända matchen även om de åker på 0-1 tidigt. Därför är det klurigt att spela på en rak tvåa även om de var klart bättre i öppningsmötet.

Istället väljer vi att spela på att båda lagen gör mål här för 1.87 hos Betfair. Ingolstadt har varit vassa framåt men håller sällan nollan även mot 3. Liga-motstånd. Osnabrück är kanske inte fantastiska framåt men kommer också satsa allt för få in bollen samtidigt som de lyckats måla i alla sina fem senaste ligamatcher. Tre mål hemma mot Hamburg som håller betydligt högre kvalitet än Ingolstadt borde vara ett positivt tecken för detta spelet. Det ska också tilläggas att Osnabrück själva inte hållit nollan sedan december förra året.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.87
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: