21 januari 2020 Chelsea Arsenal Speltips

Speltips Arsenal – Everton 23/4: Svårbedömt

Nog finns det ingen given favorit när Arsenal spelar hemma mot Everton i Premier League fredagen den 23 april 2021.

Om vi ska leta besvikelser inom den engelska fotbollen den här säsongen behöver man inte leta särskilt länge, och det första man hittar är förmodligen Arsenal. Det är uppenbart att Mikel Arteta inte har fått styr på sitt lag.

Med största sannolikhet kommer Arsenal inte att få spela i Europa nästa säsong och även om det möjligen är vad man behöver för att kunna bibehålla fokus i ligan är det inte vad man behöver för att vara fortsatt attraktiv som klubb.

Men en annan besvikelse den här säsongen är i mina ögon Everton, som inledde urstarkt, som toppade Premier League i höstas och som efter sommarens renovering verkligen kändes som ett lag att hålla ögonen på. Men nu har man fallit ihop.

Med stor säkerhet missar båda lagen Europaspelet inför nästa säsong, men det finns kanske en liten, liten chans att nå dit. Främst då för Everton, som dock behöver vinna borta mot Arsenal för att så ska bli fallet.

Däremot har båda lagen risig form och vinner alldeles för få matcher. Det gör att jag inte kan backa något av lagen inför matchen.

Odds i Premier League

Det har varit stora problem med skador i perioder för Arsenal, men man får vara bra godtrogen om man skyller de svaga sportsliga resultaten på att man inte har kunnat formera den startelva som man hade önskat. För truppen håller fortfarande en ganska bra nivå.

Visst, man kan argumentera för att den är felbyggd och personligen är det verkligen vad jag själv skulle påstå, men samtidigt är Arsenal ett lag med en historia som gör att man brode kunna kräva mer.

Inför det här viktiga mötet med Everton kommer man till spel utan Alexandre Lacazette, och troligen även Pierre-Emerick Aubameyang. Båda anfallarna är alltså borta vad det verkar, även om den senare tros kunna sitta på bänken.

David Luiz och Kieran Tierney ser inte ut att kunna spela på ett tag och vill det sig illa kan inte heller Martin Ödegaard vara med här.

Everton har flera osäkra kort i Bernard, Yerry Mina, Dominic Calvert-Lewin, Fabian Delph och André Gomes. Men man har en bra offensiv besättning trots allt och bör kunna hota, även om Abdolaye Doucoure och Jean-Phillippe Gbamin också är bekräftat borta.

X (oavgjort) spelas till 3,65 gånger såsen hos Betsafe. Inget av lagen har förmågan att vinna den här typen av matcher numera.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,65
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 23 april 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: