1 december 2019 Norwich Arsenal Speltips

Speltips Arsenal – Tottenham 14/3: North London Derby

Londonderby i Premier League väntar söndagen den 14 mars 2021 när Arsenal får besök av Tottenham Hotspur klockan 17:30.

Det vore konstigt att inte ha antecknat den här matchen i sin tv-kalender redan nu, med tanke på att Londonderbyna i de norra delarna av staden nästan alltid är underhållande. Det finns en uppenbar och påtaglig rivalitet mellan Arsenal och Tottenham Hotspur fortfarande, med eller utan publik på läktarna.

Samtidigt är det uppenbart att matchen i fråga inte blir fullt så intensiv som om det hade varit fulla läktare och lite mer av ett slag ute på planen. Det återstår att se vilken faktor det kommer att spela.

Arsenal har exempelvis bara förlorat två av sina 26 senaste hemmaderbyn mot Tottenham Hotspur och det är siffror som delvis går att härleda till tryggheten man känner på sin egen hemmaarena, först Highbury och numera Emirates Stadium. Samtidigt är man inte kända för att ha det allra mest högljudda stödet, så kanske spelar det inte lika stor roll att läktarna ekar tomma.

Nu möter man hur som helst ett Tottenham Hotspur som har prickat formen på slutet, med tre raka vinster i Premier League och en offensiv som har vaknat till lvi. Det personifieras tydligast av en viss Gareth Bale, som har öst in mål sista veckorna.

Kom också ihåg att Tottenham Hotspur faktiskt har fem raka matcher mot Arsenal utan att förlora och på senare år har man hittat ett bra recept för att inte förlora mot värsta rivalen.

Dagens bästa speltips

Arsenal har, helt otroligt nog, inga frånvarande spelare enligt den officiella rapporteringen på förhand. Annars är den engelska storklubben känd för att ha en vansinnigt lång skadelista säsong efter säsong. Det säger sig själv att det är en fördel att kunna formera sitt starkaste lag.

Harry Kane är med det sagt lite lätt osäker till spel för Tottenham Hotspur, men helt ärligt ska det mycket till för att José Mourinho inte ska sätta honom i spel. Han gick av planen mot Dinamo Zagreb med en ispåse mot knät. Det som däremot talar för att han ska kunna spela här är att det inte direkt är den typen av skador som varit problemet tidigare, även om han är lite väl skadebenägen för att kunna ta nästa steg i sin karriär.

Arsenal har också en ganska lovande trend, med tre vinster på sina fyra senaste, och ingen förlust sedan 0-1 hemma mot serieledarna Manchester City.

Känslan är att målspelen lockar här. Det är lag med klara problem i defensiven, som har det svårt mot andra potenta lag, men som fått fart på sin egen offensiv på slutet.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 17:30, söndag 14 mars 2021
TV: 
Stream: