Speltips Aston Villa – Newcastle 21/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 20 August 2021

Det blev ingen lyckad premiärhelg för Aston Villa och Newcastle – men nu är det chans till revansch då de ställs mot varandra i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 21 augusti med avspark kl 16.00 på Villa Park.

Aston Villa – Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle började bra i sin premiärmatch mot West Ham men avslutade bedrövligt. Det omvända gällde för Aston Villa i deras 3-2-förlust borta mot Watford.

Ett Aston Villa, numera utan Jack Grealish men med nyförvärven Danny Ings och Emiliano Buendia från start, fick problem direkt mot nykomlingen Watford. Man släppte in 1-0 redan efter 10 minuter och efter 67 minuter var ställningen 3-0 till hemmalaget.

Därefter började det lossna för Aston Villa men man kom inte närmre än Ings 3-2-reducering på straff på tilläggstid.

Steve Bruce Newcastle-trupp är i stora delar intakt med den skillnaden att Arsenal-talangen Joe Willock, som man lånade in förra säsongen, nu är en permant Newcastle-spelare. Den värvningen kostade Newcastle 26 miljoner pund.

Willock var inte klar till premiären men man började ändå piggt då Callum Wilson gav laget ledningen redan i den femte minuten. Första halvlek såg generellt bra ut för Newcastle och man hade ledningen med 2-1 i halvtid.

Sedan kom raset i början av andra halvlek. Mellan minut 53 och 66 är det öppen gata för West Ham och man släpper in tre mål på dessa 13 minuter. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

På Newcastles skadelista finns Dummett, Dubravka och Anderson. Hos hemmalaget saknas Douglas Luiz, Trezeguet och troligen även Watkins.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En nivå bättre

Varken Aston Villa eller Newcastle övertygade förra helgen. För Villas del bör emellertid känslan man tog med sig ifrån avslutningen av premiären vara klart bättre än Newcastles dito.

Aston Vílla kom in fel i sin match men lyckades ändå resa sig mot slutet. Sättet som Newcastle faller samman på, på hemmaplan med en 2-1-ledning, känns mer oroväckande för deras vidkommande.

Samtidigt har man sett det förut under Steve Bruce tid vid rodret och man har nästintill dömt ut Newcastle fullständigt – och så har de snabbt rest sig igen. Bruce manskap har en förmåga att alltid komma igen.

Med det sagt så tror jag att man kommer få det tufft här. Aston Villa har vunnit de två senaste mötena lagen emellan på Villa Park med 2-0 och de två senaste mötena i Newcastle har slutat 1-1.

Det är ingen jättestor skillnad mellan lagen men på hemmaplan är det, utan tvivel, fördel Aston Villa. Förra säsongen slutade Aston Villa på elfte plats och Newcastle på tolfte, men det skiljde ändå 10 poäng. Villa hade +9 i målskillnad medan Newcastle hade -16.

Jack Grealish var förstås väldigt viktig för Aston Villas offensiv. Nu har Dean Smith fått bygga om och det kan ta några matcher innan man hittar rätt. Ersättarna Buendia och Ings håller dock hög kvalitet och bör kunna fylla tomrummet ganska väl.

Det bör också räcka för att slå Newcastle på hemmaplan och mitt spel blir en rak etta – Aston Villa vinner till 1.86 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa vinner
Odds: 1.86
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 21 augusti 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: