Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips Brighton – Aston Villa 13/2: Målspel

Brighton har hittat formen på slutet och gäller som en svår motståndare inför mötet med succélaget Aston Villa i Premier League.

Tack vare att man har två matcher färre spelade än ett antal andra topplag har Aston Villa i nuläget en tabellplacering som inte riktigt är rättvis i förhållande till man har presterat, och inte minst i förhållande till hur man har presterat sett till förutsättningar och förväntningar på förhand.

I skrivande stund är man nia i tabellen, men med två matcher färre spelade än flera andra lag i toppen. I praktiken gör det här att Aston Villa med två raka vinster kan klättra upp på 41 poäng, något som i dagsläget räcker för att gå om Liverpool och ta sig upp på en Champions League-plats.

Det här är inte en av hängmatcherna, men det är likväl en bra möjlighet för Aston Villa att plocka tre nya poäng när man spelar borta mot Brighton.

Men känslan är att det är lite fel läge att möta detta Brighton, som verkligen har prickat formen på slutet och som kommer till mötet med fem raka matcher utan förlust, och fem raka matcher med ett mer återhållsamt spel. Brighton har sett under 2,5 mål sitta i sex raka ligamatcher.

Mål från båda håll

I mina ögon är det här bara en naturlig progression sett till spelet i inledningen av säsongen. Redan då tyckte jag att Brighton presterade bättre än vad resultaten berättade och nu har man äntligen fått lite mer normal utdelning. I slutändan lär Brighton vara ett lag som landar någonstans i mitten.

Men då är frågan hur man tar sig an mötet med Aston Villa, som bevisligen är svårslagna, och som bevisligen har bra form fortfarande?

Ofta när Aston Villa gör det bra och vinner är det för att defensiven fungerar, men mot Brighton tror jag snarare på en lite mer öppen match. I grunden vill båda lagen framåt och här tror jag att det infinner sig en orädsla för att förlora. Det blir lite mer åka av.

I hemmalaget är Adam Webster nära en återkomst och han kan bli en viktig spelare. Alexis Mac Allister är också tillbaka och det är väldigt viktigt med tanke på hur viktig han var i inledningen av säsongen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,67 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,67
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, lördag 13 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: