16 december 2019 Crystal Palace Brighton Speltips

Speltips Brighton – Crystal Palace 22/2: Tät historia

Det är tätare än i många matcher när Crystal Palace spelar borta mot Brighton i engelska Premier League måndagen den 22 februari 2021.

24 spelade omgångar för flertalet lag, men 25 spelade omgångar för merparten, är vad som gäller i den engelska högstaligan Premier League efter helgen. Men på måndagskvällen ska Crystal Palace och Brighton gå in i omgången med ett viktigt möte på den nedre halvan.

Efter att Fulham rest sig ordentligt på slutet har det plötsligt blivit liv i bottenstriden igen och även om både West Bromwich och Sheffield United har aningen bättre trender på slutet ska det vara lag som har för långt upp till säker mark, tror jag.

Men Fulhams pånyttfödelse, med hela åtta poäng av tolv möjliga på slutet, har gjort att övriga lag i botten börjar skaka lite.

Egentligen handlar det som Southampton (30), Crystal Palace (29), Burnley (28), Brighton (26) och Newcastle United (25) som alla nu börjar skaka när Fulham plötsligt står på 22 inspelade poäng. Det återstår trots allt 13 omgångar.

Brighton har med det sagt varit urstarka på slutet och har inte förlorat på lång tid, med fem hållna nollor sina sex senaste matcher i Premier League dessutom.

Crystal Palace däremot går tungt, med två nya raka förluster efter att man såg ut att ha vänt sin tidigare negativa trend med två raka vinster. Det ska mycket till för att Crystal Palace ska bli indragna i bottenstriden, men en vinst här skulle onekligen ge andrum.

Crystal Palace kan skrälla

Om det är någonting vi har lärt oss med Brighton under inledningen på säsongen är det att man har uppenbara problem med skador och att det gör att man har svårt att hitta en jämn, hög nivå i sina prestationer.

Efter vinster mot Tottenham Hotspur och Liverpool back to back kändes det som att Graham Potter hade fått styr på sitt lag igen, men med återkommande skadeproblem kan man inte formera laget man vill och det gör att kontinuiteten blir ett problem, även spel- och resultatmässigt.

Inför måndagens möte med Crystal Palace spelar man utan Tariq Lamptey, Flordin Andone, Alireza Jahanbakshsh och José Izquierdo igen. Dessutom kommer inte Solly March att kunna spela, med Adam Webster som ett stort osäkert kort. Däremot ska man ha med sig att Adam Lallana och Danny Welbeck gäller som potentiella inhoppare, eller kanske rent av startmän, igen.

Crystal Palace har med detta sagt ett ännu större problem på skadefronten. Wilfried Zaha, Nathan Ferguson, Wayne Hennessey, James McArthur, James Tomkins, Connor Wickham, Jeffrey Schlupp och Mamadou Sakho står alla utanför laget inför det här mötet. James McCarthy är tillbaka i träning, men lär inte kunna spela mycket här.

Crystal Palace +1 (asian handicap) spelas till 1,63 gånger såsen hos Hajper. Man har trots allt en förmåga att studsa tillbaka när man vinst anar det, och Brighton vinner sällan med mer än uddamålet. Uddamålsförlust för Crystal Palace ger pengarna tillbaka.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +1 (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, måndag 22 februari 2021
TV: 
Stream: