Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips Brighton – Fulham 27/1: Slagläge

Brighton har ett perfekt läge att äntligen ta en viktig vinst i Premier League och lämna bottenstriden bakom sig. Man möter nu Fulham.

Det är ett fantastiskt gynnsamt läge för underhållning som väntar inför onsdagens möte mellan bottenlagen Brighton och Fulham i Premier League. Det här är en sexpoängsmatch i uttryckets sanna bemärkelse.

Med tanke på att båda lagen är en reell del av bottenstriden finns det ett skriande behov av poäng både hos hemmalaget och hos bortalaget. Men det är egentligen Fulham som verkligen sitter i en obekväm situation för närvarande.

Med 12 poäng på 18 omgångar har man inte bara ett riktigt svagt poängsnitt, man har också en plats bland nedflyttningslagen. Det lag som ligger närmast på säker mark? Jo, det är Brighton. Men det är trots allt ett fem poäng långt gap som man behöver ta ikapp.

En förlust här skulle innebära att Brighton rycker ifrån till åtta poäng före Fulham, medan en vinst för bortalaget krymper avståndet till ett matchstort övertag. Alltså ett övertag som laget i sådana fall kan vända på inom en omgång.

Det är med andra ord helt optimala förutsättningar för underhållning här – men visst talar ändå formen för att Brighton är det bättre laget?

Flera tapp i hemmalaget

Sin vana trogen får Graham Potter laborera en del med startelvan inför matchen, då flera tongivande spelare är borta. Danny Welbeck kan inte spela, och det kan inte heller Tariq Lamptey eller Alirez Jahanbaksh. Florin Andone och Jose Izqueirdo har knappt spelat alls under säsongsinledningen.

Det finns en viss förhoppning om att Adam Lallana ska komma in i spel här, men det är ingenting som jag vågar räkna med.

I bortalaget är Antonee Robinsn avstängd och Tom Cairney skadad, två spelare som jag tror hade varit med i startelvan om så inte vore fallet.

I mina ögon är hemmalaget klara favoriter – eftersom man är ett bättre lag. Brighton vinner spelas till 2,05 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2,05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20.30, onsdag 27 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: