28 januari 2017 Burnley Bristol City

Speltips Burnley – Brighton 14/8: Målrikare än förväntat

Det är premiär-lördag i Premier League och här vänder vi våra blickar mot Burnley där Brighton gästar. Matchen spelas den 14 augusti med avspark kl 16.00 på Turf Moor.

Sean Dyche har nu lett sitt Burnley i snart tio år och beaktat resurser han har arbeta utifrån är det en väldigt stark bedrift att man fortsatt är ett Premier League-lag. Man kan emellertid argumentera för att (den ekonomiska) verkligheten så sakteliga äter sig ikapp.

Förra säsongen var man mer något illa ute då man slutade på 17:e plats, det vill säga placeringen ovanför nedflyttningsstrecket. Marginalen ner till Fulham var dock hela 11 poäng och det trots att man förlorade sina tre sista matcher.

Till den här säsongen har förstärkt laget med, bland andra, mittbacken Nathan Collins från Stoke och målvakten Wayne Hennessey från Crystal Palace. På minuskontot finns egentligen bara Ben Gibson som sålts till Norwich.

I premären väntar nu ett annat bottenlag (och lågbudgetbygge med PL-mått mätt) från förra säsongen då Graham Potters Brighton & Hove Albion gästar.

Potter är väl främst känd som en offensivt lagd tränare men det var framförallt lagets starka defensiv som gav Brighton viss marginal ner till lagen under strecket. De tog två poäng fler än Burnley och slutade på en 16:e plats.

Vad gäller spelarövergångar är det framförallt en spelare ut och en spelare in som är mest värda att nämna. Man har sålt mittbacken Ben White till Arsenal för 58,5 miljoner pund och man har värvat mittfältaren Enock Mwepu från RB Salzburg för 23 miljoner pund.

På Brightons skadelista finns Danny Welbeck och därtill är det osäkert om Lamptey, Burn och målvaktsförvärvet och Kjell Scherpen är spelklara. Hos hemmalaget saknas covid-sjuke Matthew Lowton.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett offensivare Brighton

Trots hemmaplansfördel är Burnley inte favoriter i den här matchen hos spelbolagen. Förutsättningarna är jämna men det väger ändå över till Brightons fördel där ett spel på bortalaget ger cirka 2.55 gånger insatsen.

Ser vi till förra säsongens möten mellan de här båda lagen ger det ytterligare anledning att tro att det här kommer att bli en jämn batalj. Första mötet i Brighton slutade 0-0 och i Burnley blev det 1-1.

Jämna matcher – och även målsnåla, vilket inte är så förvånande när det gäller Burnley och Brighton. Burnley hade ett snitt 2.32 (gjorda/insläppta) mål förra säsongen och Brighton låg på 2.26. Det gör dem båda till två av seriens fem målsnålaste lag.

Spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli en målfattig tillställning. Ett spel på under 2.5 mål ges till ett odds omkring 1.58.

Brighton hittade stabilitet i en 3-5-2-formation som var grunden förra säsongen. Till den här säsongen vill Potter utveckla lagets offensiva sida och jag tror att man kommer vara mer framåtlutade, åtminstone initialt den här säsongen. Därtill har man tappat viktige mittbacken White, vilket också kan bidra till fler mål om än i fel riktning för Brightons del.

Sean Dyches Burnley vet man var man har och de lär inte bjuda på några större överraskningar. De är hemmastarka och lär gå hårt för att ta tre poäng i den här premiären.

Sammantaget gör detta att jag finner bäst spelvärde i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen. Det spelas till hela 2.05 gånger insatsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 2.05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 14 augusti 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: