23

Speltips Burnley – Fulham 3/1: UPPSKJUTEN

Två av ligans mest målsnåla lag just nu ställs mot varandra då Burnley tar emot Fulham på söndagen. Det mesta pekar mot att detta kommer bli jämnt, tätt och målfattigt.

Burnley har, efter en tung period, rest sig och mer än dubblat sin poängskörd över de senaste fem matcherna. Man har vunnit tre matcher, kryssat en och förlorat en av dessa matcher vilket givit tio välbehövliga poäng som lyft dem upp ur den värsta bottenstriden.

Fram till vinsten mot Arsenal för fyra matcher sedan hade man bara tagit 6 poäng men nu står man alltså på 16 poäng efter 15 spelade matcher. I tisdags spelade man sin senaste match då man besegrade jumbon Sheffield United med 1-0 hemma på Turf Moor.

Nu har man chansen att återigen dryga ut avståndet till lagen under då Fulham, som är fem poäng bakom, gästar. Även Fulham har förbättrat sina prestationer den senaste tiden men med skillnaden att man har förtvivlat svårt att förvalta det i segrar.

Till den här matchen kommer man med fyra raka kryss i ryggen och med tanke på tabelläget är man pressade att få med sig poäng här, helst samtliga.

Fulham har inte spelat sedan förra lördagen då man kryssade mot Southampton i en match som förblev mållös.

Skadesituationen hos bortalaget är dock positiv då man har en skadefri trupp sånär som på Kongolo som är osäker. Hos Burnley saknas Gudmundsson, Cork, Taylor och Dunne.

Offensiven skrämmer inte

Det är tydligt att vi har att göra med två lag som spelar med tyglar och hängslen, som har hittat en trygghet i det defensiva men som saknar den offensiva spetsen och självförtroendet.

För Burnleys del ser det förstås ljusare då man trots att man gör väldigt få mål ändå har börjat vinna matcher och de är favoriter här. Samtidigt har man bara gjort 9 mål på 15 matcher vilket är näst sämst i Premier League.

Fulham gjorde en del mål i början av säsongen men föll också rejält ett par gånger och Scott Parker har sedan dess ändrat om balansen och lagt fokus på defensiven. Det har gjort dem till seriens just nu målsnålaste lag. Två av de tre senaste matcherna har slutat 0-0 och på de fem senaste matcherna har man målskillnaden 2-4.

Det mesta talar således för att det här kommer bli målsnålt och underspelen är följaktligen väldigt lågt satta. Ett mer fördelaktigt odds får man på spelet att båda lagen inte kommer göra mål, vilket gör att jag bedömer det som mer intressant.

Tittar vi på Burnleys senaste matcher så kan vi konstatera att båda lagen inte har gjort mål i 10 av de 12 senaste matcherna. För Fulhams del har så varit fallet i 3 av de 5 senaste matcherna.

Det här lär bli en match präglad av mycket kamp och mindre skönspel. Poängen är livsviktiga för båda och det laget som tar ledningen har goda förutsättningar att kunna stänga igen butiken. Mitt spel blir att båda lagen inte kommer göra mål.

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.82
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:00 dem 3/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: