Speltips Chelsea Crystal Palace 7 juli 2020

Speltips Chelsea – Burnley 31/1: Premiär för Tuchel

Chelsea är storfavoriter hemma mot Burnley, men med en ny tränare är det många frågetecken.

Chelseas nya tränare Thomas Tuchel hann bara ha ett träningspass innan han stod vid sidlinjen och coachade laget i Premier League. Det är en tränare som är känd för att ändra i sina startelvor, därför är matchens förväntade startelva mindre pålitlig än vad den vanligtvis skulle ha varit inför mötet med Burnley. Senast bjöd den på flera var överraskande, där bland annat Timo Werner bänkades, Kai Havertz fick starta men framförallt så spelade Callum Hodson-Odoi som högerback.

Hur startelvan kommer att se ut står alltså skrivet i stjärnorna, men Tuchel kommer att ha lärt känna sina mannar mycket bättre inför Burnleys ankomst på Stamford Bridge. Det är såklart inget annat än vinst som gäller med tanke på motståndet, vilket betyder att han förmodligen kommer starta offensivt. Oavsett om Timo Werner, Tammy Abraham eller Olivier Giroud startar så är de alla potentiella målgörare.

Laget är så gott som skadefritt, speciellt nu när N’Golo Kante är tillbaka. Sannolikt startar han på bänken, men är alltså redo att hoppa in ifall matchen skulle behöva stängas. Det kommer med andra ord finnas gott om offensiva alternativ på bänken ifall de inte kommer igång med målskyttet.

Burnley har med sig två toppenresultat i ryggen och hoppas på mer.

I en färgsprakande match mot Aston Villa i veckan vann tillslut Burnley överraskande med 3-2. Överraskade blev också Liverpool när de inte lyckades spräcka hål på Burnley-försvaret i matchen innan, där istället Ashley Barnes satte matchens enda mål genom en straff i 83:e. Burnley kommer alltså till London med blodad tand.

Framåt är det just Ashley Barnes tillsammans med Chris Wood som gör jobbet, och det är här hoppet om vinst ligger. Det är svårt att hålla nollan mot ett offensivt Chelsea, och även om Nick Pope i målet är en trygghet så behöver sannolikt mål göras om poäng ska tas.

Laget är relativt skadefritt. Josh Brownhill är tveksam på mittfältet vilket kan leda till att den tidigare Chelsea-spelaren Jack Cork kommer startar. Charlie Taylor i försvaret är också tveksam, men utöver detta har laget inga skadeproblem som hindrar dem att spela sin bästa fotboll.

Chelsea är favoriter och borde vinna. Senaste 6 matcherna mellan lagen har slutat med vinst, och en har slutat lika. Men med Tuchel som ny tränare, och med en startelva som var oklar redan innan tränaren anlände, så är ett spel på dem riskabelt. Istället väljer vi att backa båda lagen att göra mål till oddset 2.25 på SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.25
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: