Speltips Chelsea Manchester City 25 juni 2020

Speltips Chelsea – Manchester City 3/1: Dagens bästa speltips

Dagens bästa speltips, dagens bästa odds och dagens bästa match i Premier League när Chelsea möter Manchester City den 3 januari 2021.

Det finns en liten fara med den här typen av stormatcher, och det är att man kliver in med aningen för höga förväntningar, och förhoppningar, redan på förhand. Att man går in med någon slags övertro på matchens förmåga att underhålla.

Men just inför söndagens möte mellan Chelsea och Manchester City pekar det mesta ändå på att det vi kommer att få se blir ett bättre möte. Ett underhållande möte.

På ena sidan har vi ett Manchester City som i sina bästa stunder spelar en fotboll som saknar motstycke i hela världen, men som hittar den nivån alldeles för sällan. Min känsla är snarare att man hittar den förmågan oftare mot bättre lag och att det är då man verkligen kan få utväxling för hela sin arsenal av offensiv styrka.

Men inledningen på säsongen har varit krampaktig för detta Manchester City, som dock valt att förlänga kontraktet med Pep Guardiola, och vars fokus nu ligger på Champions League inför vårens slutspel. Men med det sagt bör man vara fullt motiverade här.

På andra sidan hittar vi ett Chelsea som enligt tabellen varit starkare än Manchester City under inledningen på säsongen, men då tittar man inte tillräckligt noga i densamma. Manchester City har nämligen två matcher färre spelade, men ska i skrivande stund spela matchen mot Chelsea.

Chelsea har bara en vinst på sina sex senaste matcher och min absoluta känsla är att det här inte är ett lag i topptrim.

Press på Frank Lampard

Det har under inledningen på säsongen pratats mycket om Arsenal och att man inte har fått styr på sin utveckling under den nye tränaren Mikel Arteta. Men frågan är om inte Frank Lampard ska ha precis lika mycket del av en sådan kritik?

Chelsea har satsat hårt på transfermarknaden under sommaren, men har inte fått styr alls på laget, och även om det i perioder har sett bra ut kan man konstatera att det känns ofärdigt och att det blottas tydligast mot bättre lag.

Chelsea har nu ytterbacken Reece James på skadelistan och Hakim Ziyech som ett mer osäkert kort.

I bortalaget kom det in lite coronasmitta, som nu ser ut att tvinga Ederson, Gabriel Jesus och Kyle Walker att inte spela. Dessutom är Eric Garcia inte tillgänglig för spel, medan Ilkay Gundogan står som osäker.

Över 2,5 mål spelas här till 1,75 gånger såsen hos CampoBet. Det här är två offensivt lagda lag, som har en stark offensiv med sig och som borde tuta och köra. Manchester City är också utvilade och kanske kan det bli en stor fördel för intensiteten i matchen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30, söndag 3 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: