28 april 2019 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips Chelsea – Newcastle 15/2: Målspel

Chelsea spelar hemma mot Newcastle United i Premier League måndagen den 15 februari 2021 och vi rekar med odds på målspelet.

Det är alltmer skarpa tider i Premier League och det intensiferas nu en strid om Champions League-platserna, bakom den titelstrid som det redan nu känns som att Manchester City har avgjort. Nu ska Pep Guardiolas lag i för sig snart spela Manchesterderby, och det får nog betecknas som det sista hindret innan guldet i princip är i hamn. Om man får vara så fräck att man påstår det redan nu.

Chelsea ligger just nu utanför Champions League-platserna, men då Liverpool föll igenom igen nu i helgen har man chans att snart gå förbi. Det har öppnat sig en chans att nå Champions League trots det tunga hösten alltså.

Samtidigt ska sägas att Chelsea är kvar i huvudturneringen den här säsongen och genom en turneringsvinst kan ta sig till nästa års upplaga. Men hur troligt känns det i nuläget? Det nya lagbygget är kanske inte riktigt framme än.

Nu möter man ett Newcastle United som jag ser som hela seriens mest svårbedömda lag. Nu har man fyra raka matcher i vilka man har gjort mål, man vann senast mot Southampton, men samtidigt kan man falla igenom när som helst och förlora mot alla möjliga lag.

Mot ett motiverat Chelsea tror jag att man får problem, inte minst mot bakgrund av att man saknar ett antal tunga spelare.

Målspel i Premier League

I veckan kom det ut spekulationer om att Chelsea gärna förlänger kontraktet med mittbacken Thiago Silva, men detta samtidigt som brassen är skadad och inte kan spela. Han kommer inte att finnas med i matchtruppen i måndagens möte med Newcastle United heller.

Kai Havertz är dessutom skadad och även han har varit i ropet under veckan. Thomas Tuchel har varit ute upprepade gånger och annonserat sitt stöd för talangen. Enligt den tyske huvudtränaren är det bara en tidsfråga innan det lossnar på allvar för honom.

Timo Werner står som osäker här, men har inte heller rosat marknaden på sistone. Det hade kanske inte ens varit aktuellt att starta med honom ändå. Nu tror jag att Olivier Giroud går före här, även om det är svårt att sia om.

Newcastle United fick Fabian Schär skadad senast. Tungt värre med tanke på att det var en knäskada som gör att han kan missa resten av säsongen. Federico Fernandez, Javier Manquillo, Jamaal Lascelles och Callum Wilson är dessutom skadade. Jeff Hendrick är i sin tur skadad.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,83 gånger såsen hos Hajper. Det känns som att Chelsea vill vinna det här så kontrollerat som möjligt.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,83
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, måndag 15 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: