1 mars 2020 Everton Manchester United Speltips

Speltips Everton – Southampton 14/8: Uddlöst

Everton tar emot Southampton i premiären av Premier League. Matchen spelas lördagen den 14 augusti med avspark kl 16.00 på Goodison Park.

Everton var länge med och utmanade topplagen i Premier League förra säsongen, men föll successivt tillbaka något. Till slut blev det en tionde plats för Carlo Ancelottis manskap.

Den stora skillnaden till den här säsongen är att Ancelotti har lämnat och ett nytt, väletablerat tränarnamn i Rafa Benitez har ersatt. På spelarfronten har man, bland andra, tagit in Demarai Gray från Leverkusen och Andros Townsend från Crystal Palace. Därtill återvänder Moise Kean och Cenk Tosun från utlån. Lämat har, bland andra, Bernard gjort.

I premiären väntar nu ett Southampton som hade en ännu tydligare upp- och nedgång under förra säsongen. Under hösten såg man ut att vara ett lag som skulle komma att slåss om Europa-platser, men sen var det som att allting rasade för Ralph Hasenhuttls lagbygge.

Det blev snarare tal om bottenstrid under våren där man emellertid lyckades stoppa blödningen och säkra en marginal ner till nedflyttningsstrecket. Man landade till slut på en 15:e plats.

Hasenhuttl är kvar vid rodret där den stora skillnaden vad gäller truppen är att Danny Ings har sålts till Aston Villa. Som tilltänkt ersättare har man värvat in Adam Armstrong från Blackburn som gjorde 28 mål i Championship förra säsongen. Därutöver har man även förstärkt med, bland andra, vänsterbacken Romain Perraud och mittfältaren Valentino Livramento.

På grund av skador är Ward-Prowse, McQueen och Smallbone osäkra kort för Southampton i den här premiären. Hos Everton gäller detsamma för Calvert-Lewin, Branthwaite och Richarlison.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målskyttet ett frågetecken

I kraft av hemmaplansfördel är Everton favoriter i det här mötet då en rak etta ger cirka 1.94 gånger insatsen.

Ser vi till truppernas slagstyrka är det också viss fördel Everton men skillnaden är inte jättestort. Förra säsongens möten lagen emellan var jämna där Southampton vann hemma med 2-0 och Everton gjorde detsamma med 1-0 i den senaste matchen i början av mars.

Högst förväntningar bör man nog kunna ha på Everton den här säsongen. Samtidigt så kan man se att det som skiljde laget från de nio som slutade före i tabellen var att man gjorde för få mål. 47 mål på 38 matcher var ganska klart sämre än lagen ovanför.

Frågan är nu om Rafa Benitez är rätt man för att få fart på Evertons målfabrikation. Det låter osannolikt.

Som alltid inför en premiärmatch finns det en osäkerhet kring var lagen står. Everton föll i genrepet med 4-0 mot Manchester United och Southampton förlorade mot Athletic Bilbao med 3-1.

Båda förra säsongens möten var jämna, täta och målsnåla matcher och jag tror att det kan bli något liknande här. I Evertons senaste match startade nyförvärvet Gray, som snarare är en mittfältare, som nia. Detta i brista på andra alternativ.

Richarlison kommer från, en förmodat väldigt slitsam, och lång OS-turnering med Brasilien. Han lär behövas i Everton så snart som möjligt men han lär också behöva vila och återhämtning.

Rafa Benitez lär, i vanlig ordning, komma att sätta en trygg defensiv i Everton den här säsongen. Frågetecken finns för de offensiva bitarna som var ett problem redan förra säsongen.

Southampton har tappat viktige Ings och det gör att frågan vem som ska göra målen gäller även för dem inför den här premiären.

Sammantaget gör detta att jag tror på en målsnål match och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 14 augusti 2021
TV:  Viasat Sport 1
Stream: 

Jämför odds: