Speltips Bournemouth Tottenham 9 juli 2020

Speltips Everton – Tottenham 16/4: Formsvagt

Det finns ingen vidare form att luta sig mot i varken Everton eller Tottenham Hotspur. Nu möts lagen i Premier League den 16 april 2021.

Nog vore man dum om man inte hade stora förhoppningar om underhållning när Everton och Tottenham Hotspur gör upp i fredagens enda möte i Premier League. En del skulle möjligen försöka att föra tesen att formen, som är svag i båda läger, leder till en dålig match.

Men jag skulle snarare ana någonting annat. Det är två lag som imponerat på olika sätt under säsongen, men som har haft stora svackor och som för närvarande är mitt i en. Å andra sidan får båda lagen nu chansen att spela mot ett formsvagt lag.

Det här kan mycket väl vara en sådan match som drar igång lagen igen. Inför avslutningen på säsongen har både Tottenham Hotspur och Everton en reell chans att nå Europaplats, men då behöver man avsluta starkt.

Tottenham Hotspur har 49 poäng med 31 matcher spelade, som merparten av lagen i toppen.

Everton har 48 poäng, men med 30 matcher spelade. Om man vinner mot Tottenham Hotspur står man på 51 poäng och har inte mer än tre poäng upp till en Europaplats. Det är inte omöjligt att ordna det här med andra ord.

Den offensiva kraften avgör

Everton har egentligen haft problemen med skador hela säsongen, men det har blivit ett alltmer påtagligt problem och inför helgens möte med Tottenham Hotspur är det uppenbart att Carlo Ancelotti kan behöva trolla en del med startelvan.

Trots en hållen nolla lär Robin Olsen dock petas inför mötet med Spurs och detta då Jordan Pickford nu ska vara tillbaka från sin skada.

Bernard, Yerry Mina, Abdoluaye Doucoure, Fabian Delph och Jean-Phillipe Gbamin är alla borta med skador och spelar inte av den anledningen. Vidare är Allan, Joshua King, André Gomes och Dominic Calvert-Lewin alla tveksamma till spel.

Tottenham Hotspur har Ben Davies och Matt Doherty borta, men ärligt talat är det inte tapp som ska spela någon som helst roll i matchen.

Everton slog ut Tottenham ur FA-cupen, men om vi ser till ligaspelet är det en obehaglig dominans från Tottenhams sida när dessa båda lag möts.

Nu har an i för sig en dålig trend med en vinst på sina fem senaste, men mot Everton kan det mycket väl vända.

Tottenham Hotspur draw no bet spelas till 1,62 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham Hotspur draw no bet
Odds: 1,62
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, fredag 16 april 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: