Leeds United

Speltips Leeds – Brentford 5/12: Har kommit igång

Leeds tar emot Brentford på Elland Road under söndagen i ett intressant möte från tabellens nedre halva.

Det skiljer bara en poäng mellan lagen, men trots det så ligger Brentford på 12:e plats med sina 16 poäng medan Leeds ligger tre placeringar därefter med sina 15. Totalt är det sex lag som är inblandade i klungan där bara en poäng skiljer då tabellens nedre halva är oerhört jämn ovanför nedflyttningsstrecket. En trepoängare här hade ger därmed verkligen möjlighet till ett hopp i tabellen.

Leeds kommer senast från en väldigt tung vinst hemma mot Crystal Palace där Raphinha kunde avgöra med matchens enda mål genom straff i den 94:e minuten. Leeds spelade och kontrollerade matchen mestadels, men känslan var ändå att den hade kunnat sluta hursomhelst och Crystal Palace var verkligen inte långt ifrån att sätta dit ett sent ledningsmål vid ett par tillfällen.

Det har varit en kämpig säsong för Leeds som inte har kommit upp i den nivå de befann sig på förra säsongen. Men deras senaste resultat hemma på Elland Road har i alla fall varit lite mer förtroendeingivande. I deras fyra senaste hemmamatcher har de två vinster mot Watford och Palace samt två kryss mot Wolves och Leicester, vilket verkligen inte är fy skam.

Deras motgångar har delvis berott på skador på nyckelspelare, men bitvis har skadeläget börjat lätta. Robin Koch är fortfarande skadad men Patrick Bamford och Luke Ayling kunde återigen spela för Englands U23 under veckan, så båda är nog nära en comeback, även om Marcelo Bielsa antytt att det lutar åt nästa vecka snarare än nu på söndag, men det återstår att se.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford har stannat av lite

Ingen missade nog vilken oerhört fin säsongsinledning Brentford stod för då de återvände till Premier League efter en långvarig frånvaro, men de har inte riktigt lyckats hålla i den fina form som de först visade upp.

Deras säsong hittills kan nästan rakt av delas upp i två delar där den första hälften var fantastisk och där de under sina sju senaste matcher bara har vunnit en och förlorat fem. De har alltså sjunkit som en sten i tabellen från att ha varit med högt upp från början.

Framförallt så är det defensivt som de har börjat få problem och de släpper in mycket fler mål sedan oktober och framåt. De har tre tunga defensiva skador i mittbackarna Kristoffer Ajer och Zanka samt förstemålvakten David Raya, och för ett lag som Brentford som inte har en särskilt bred trupp så är det tungt att ersätta.

Det är i alla fall tydligt att Brentford inte är lika slagkraftiga nu på senaste och Leeds har åtminstone börjat visa upp lite resultat på hemmaplan. Därmed spelar vi på den raka ettan här för 1.92 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds vinner
Odds: 1.92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: