Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips Leeds – Brighton 16/1: Pressen vinner

Leeds United kommer att sätta klorna i Brighton med sin höga press och det öppnar för ett favoritspel den 16 januari 2021 i Premier League.

Efter en stökig inledning på säsongen, på ett positivt sätt, får man säga att det hela har mattats av en aning för nykomlingarna Leeds United, som nu parkerar någonstans i mitten av den långa tabellen i Premier League med sina 23 poäng på 17 omgångar.

Det stora problemet är att laget fortsätter att släppa in mål och trots att man nästan snittar två mål per match framåt har man minus i målskillnad. Det är ett rejält kvitto på att det här är ett lag som har stora brister.

Brighton, som har nio raka matcher utan att vinna i Premier League, har snarare problem med målskyttet. I perioder, inte minst inledningsvis, tyckte jag personligen att det såg lovande ut för Brighton, men man har inte fått det att lyfta i år.

Nu möter man ett Leeds United som jag befarar kommer att vara lite för svåra att hantera, med tanke på att det är ett lag som spelar en offensiv pressfotboll. Det är i ett sådant grepp som Brighton har haft en tendens att hamna, på ett negativt sätt, i vissa matcher i år.

1X2-spel i Premier League

Vidare ska man ha med sig att det finns en del problem med avbräck i båda lagen egentligen, men att läget trots allt får anses aningen värre i bortalaget Brighton. Det har det varit under nästan hela den här säsongsinledningen och visst borde man börja fundera på om det inte är läge för att värva in ersättare snart? Nu är trots allt januarifönstret öppet.

Men hur som helst kommer man till spel utan offensiva stjärnor som Danny Welbeck och Adam Lallana, samtidigt som Tariq Lamptey, José Izquierdo, Aaron Connolly och Florin Andone också står utanför laget.

Som om det inte vore nog med det manfallet kommer man även att kunna få klara sig utan Steven Alzate och Alirez Jahanbakhsh i den här matchen. Inga vidare förutsättningar med andra ord.

I hemmalaget blir det inget spel för Kalvin Phillips, efter att han fick sitt femte gula kort i den senaste matchen mot Tottenham. Tyler Roerts, Gaetano Berardi och mittbacken Robin Koch är också utanför laget. Adam Forshaw har som bekant inte kunnat spela än och spelar inte här heller.

Min känsla är att det här är en match som kommer att passa Leeds United väldigt bra och jag går utan tvekan in på det raka spelet.

Leeds United att vinna spelas till 2,23 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leeds United vinner
Odds: 2,23
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 16 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: