28 april 2019 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips Leeds – Chelsea 13/3: Tidig avspark

Förhoppningarna är uppskruvade inför mötet mellan Leeds United och Chelsea i Premier League redan vid 13:30 på lördagseftermiddagen.

Tidig avsparkstid kan i vissa fall innebära en lite mer avslagen match, men vid andra tillfällen har det snarare blivit helt perfekta aptitretare inför fortsättningen på dagen. Det är inte utan att förväntningarna är uppskruvade när Leeds United och Chelsea gör upp.

Leeds United var i perioder ett lag som stack ut och lyftes fram, men efter att ha förlorat fyra av sina fem senaste matcher har inte bara drömmen om Europa släckts, det känns också som att verkligheten har kommit ikapp Leeds United.

Förväntningarna är inte längre lika höga på Leeds United och det vore konstigt att stirra sig blind på vad laget håller med, som om att det är enkom positivt. 43 gjorda mål framåt imponerar i ett mittenlag, men 46 insläppta? Det är för mycket, Leeds United.

Chelsea då? Jo, Thomas Tuchel har fått ordning på laget och radar upp hållna nollor. Fyra stycken till antalet, nio raka utan förlust och massvis med vinster i rad gör att laget nu seglar mot en Champions League-plats trots den svaga inledningen på säsongen.

Men borta mot Leeds United får man spela mot ett annorlunda lag och det återstår att se hur Thomas Tuchel hanterar det. Jag tror att det kan bli en mer öppen historia än tidigare när Chelsea har spelat under tyskens ledarskap.

Överspelet lockar

Leeds United hade ordning på skadesituationen och fick i förra veckan tillbaka ett antal spelare som varit borta ett tag, men som om det inte hade varit nog med problem har flera nya spelare nu tagit sig in på den lista som man inte vill vara en del av, nämligen skadelistan.

Pablo Hernandez, en spelare som kanske inte riktigt har fått den utväxling som jag och många med mig såg framför oss i Premier League, är skadad och kommer inte att kunna spela närmsta tiden. Det kommer inte heller Pascal Struijk, en betydligt mer givande spelare den här säsongen.

Däremot ska man ha med sig att Kalbin Phillips var tillbaka i startelvan senast mot West Ham. Det återstår att se om han kan starta igen.

Chelsea har mittbacken Thiago Silva borta och det är problem, men Tammy Abrahams frånvaro ser inte jag som ett större problem. I mina ögon ska inte han starta ändå.

Över 2,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Betsafe. Efter en sämre trend tror jag att Leeds United får in ett par bollar igen. Eller åtminstone någon boll och att matchen blir öppen.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:30, lördag 13 mars 2021
TV: 
Stream: