Speltips Liverpool – Southampton 8/5: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 8 May 2021

Om det ska bli Champions League måste Liverpool i princip gå rent i slutet på säsongen. Nu väntar Southampton den 8 maj 2021.

Liverpool - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det här har verkligen inte blivit den säsong som Jürgen Klopp och Liverpool hade räknat med, och det är uppenbart att den storhetstid som såg ut att vara i sin linda inte riktigt kan argumenteras för just nu. Var det bara en tillfällighet med Liverpools par tre starka säsonger nu?

Det återstår egentligen att se hur det hela utvecklar sig närmsta säsongerna, men i skrivande stund ser man inte ens ut att få spela i Champions League nästa säsong. Just nu är man långt utanför Europaplatserna, men med en liten chans att ta sig upp.

Men det stora hotet heter Chelsea, som med sina 61 poäng har en hel del poäng till godo på Liverpool. Det är fortfarande så att Liverpool har en match mindre spelad, men då det är sju poäng upp till fjärdeplatsen ska det mycket till för att det här ska vändas.

En sak är säker och det är att Liverpool behöver vinna resten av sina matcher för att det överhuvudtaget ska kunna vara möjligt. Då har man kvar att spela mot Manchester United i veckan som kommer. Som om det inte redan kändes ganska tufft för Jürgen Klopp.

Men en match I taget gäller och hemma mot Southampton ska man gälla som stora favoriter. Det är ett bortalag som i princip har säkrat sitt nya kontrakt och som inte ser ut att ha jättemycket att spela för.

Odds i Premier League

Det finns inte mycket som på ett rent sportsligt plan talar för att Southampton ska kunna ta poäng här och det blir inte bättre när man ser vilka spelare som missar matchen för bortalaget. Bara antalet tapp är uppseendeväckande, men därtill har man också tongivande spelare borta som gör slagkraften klart sämre.

Southampton får inte formera laget med Takumi Minamino, då han är utlånad från Liverpool. Vidare är Oriol Romeu, William Smallbone, Danny Ings och Ryan Bertrand också borta för Southampton inför den här matchen.

I hemmalaget saknas samma mittbackstrio som vanligt, men det är knappast någonting att skylla på i det här skedet av säsongen. Det har vi vetat om hur länge som helst. Det har inte minst den sportsliga ledningen i Liverpool vetat hur länge som helst.

Liverpool -1,5 spelas dock till 1,84 gånger såsen hos CampoBet. Här behöver man vinna och på hemmaplan tror jag att man löser en bekväm vinst mot Southampton.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1.5
Odds: 1,84
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:15, lördag 8 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: