Speltips Manchester United – Arsenal 2/12: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 2 December 2021

Ralf Rangnick är på ingång men Michael Carrick leder Manchester United i ytterligare en match då man gästas av Arsenal i Premier League. Matchen spelas torsdagen den 2 december 2021 med avspark kl 21.15 på Old Trafford.

Manchester United – Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Michael Carrick ska försöka förbli obesegrad som huvudtränare för Manchester United. Han har nu lett laget till två fina insatser mot Villareal och Chelsea. Därefter förkunnades att tysken och gegenpress-gudfadern Ralf Rangnick kommer leda laget till säsongens slut. Han är dock inte arbetsklar förrän efter den här matchen är spelad.

Carricks manskap tar nu emot Arsenal i ett möte där viktiga poäng och prestige står på spel. Efter 13 spelade matcher står Manchester United på 18 poäng medan Arsenal är fem poäng före i tabellen.

I jämförelse med Manchester United och den turbulens som varit har Arsenal verkat i medieskugga den här säsongen. Delvis beror det på att Mikel Arteta har fått allt bättre ordning på det här laget och den nuvarande formen måste ses som god.

Visserligen föll man med hela 4-0 borta mot Liverpool i den näst senaste omgången men bortsett från den förlusten har man inte förlorat på de elva senaste matcherna.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

I lördags besegrade Arsenal Newcastle hemma med 2-0, vilket var lagets fjärde hållna nolla på de fem senaste matcherna. Totalt har man släppt in 17 mål på sina 13 ligamatcher men då kan man ta med i beaktning att man släppt in 9 av de här målen mot Liverpool och Manchester City.

Bortsett från förlusten i premiären mot Brentford har Arsenal bara förlorat mot Chelsea Manchester City och Liverpool. Det är med andra ord tydligt att man har fortsatt svårt att mäta sig med de allra bästa.

Nu är så frågan om vi kan räkna in Manchester United till kategorin ”de allra bästa”. Ser vi tabellen kan vi inte göra det. Ser vi till laget på pappret kan vi definitivt göra det.

Hursomhelst står Manchester United som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.04 gånger pengarna.

Tittar vi på inbördes möten de senaste säsongerna är det fördel Arsenal. De vann på Old Trafford med 1-0 förra säsongen medan mötet i London slutade mållöst. Av de fem senaste mötena har Arsenal vunnit tre och två har slutat oavgjort.

Vad gäller inbördes möten och nuvarande tabelläge är det alltså fördel Gunners. Manchester United har varit klart defensivt inriktade och riskminimerande i sina senaste matcher. Ralf Rangnick lär så småningom försöka göra laget mer framåtlutat och frejdigt, men här och nu tror jag inte att Rangnicks filosofi kommer att avspegla sig speciellt mycket.

Det har gjorts under 2.5 mål i 4 av Arsenals 5 senaste matcher. Detsamma gäller i 3 av Man Uniteds 4 senaste matcher. Därtill har det gjorts under 2.5 mål i de 5 senaste mötena lagen emellan. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål även i den här matchen till fina 2.15 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:15, torsdag 2 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: