Speltips Newcastle Manchester City 28 juni 2020

Speltips Newcastle – Aston Villa 12/3: Nytt vägskäl

Newcastle United behöver tre poäng i bottenstriden och Aston Villa drömmer om Europa. Vilket lag vinner fredagens möte i Premier League?

När vi i mitten av mars går in i det som är den helt avgörande fasen av den engelska ligasäsongen är det uppenbart att det finns ett par lag som har hamnat lite i kläm och som nu befinner sig i ett trängt läge inför avslutningen.

Newcastle United har efter en svag trend på slutet inte lyckats skaka av sig bottenstriden och har, visserligen med en match i handen, en poäng ner till nedflyttningsplats. En trepoängare skulle med andra ord vara välbehövlig för Newcastle United.

Det som möjligen kan tala för Newcastle United inför den här matchen är det faktum att laget plötsligt står på två raka kryss, alltså två raka matcher utan förlust. En viss stabilitet kan med andra ord ha infunnit sig, eller närmat sig, igen.

Newcastle United möter nu ett lag som man föll med 2-0 borta i januari månad och det är uppenbart att säsongen pekat ut skillnaden mellan lagen.

Aston Villa har åtta poäng upp till en Europaplats och kan, med vinst i sina två hängmatcher, verkligen göra spänning av den striden hela vägen in. Men tyvärr är trenden negativ för bortalaget, vars offensiv har blivit mindre och mindre potent sista tiden.

Målspelet i Premier League

Newcastle United har fått ordning på skadesituationen, som inför den här matchen inte är fullt så allvarlig som den har varit i perioder. Med tanke på läget i tabellen är det av yttersta vikt att man kan formera ett starkt lag i matcherna som väntar den närmsta tiden.

Däremot får man klara sig utan Fabian Schär, Callum Wilson, Miguel Almiron och Allan Saint-Maximin ett bra tag framöver.

I bortalaget är den stora frågan när Jack Grealish ska kunna starta igen, men det ser inte ut att bli redan här. Det är uppenbart att det är en värre skada än vad som har kommunicerats eftersom nyckelspelaren inte varit med på ett tag nu.

Matthew Cash och Wesley är spelarna som annonserats vara helt borta. Bertrand Traoré, Kortney Hause, Anwar El Ghazi och Morgan Sanson står alla som tveksamma eller oklara på förhand.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Betfair. Det sprudlar inte om något av lagen just nu.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, fredag 12 mars 2021
TV: 
Stream: