28 januari 2020 Leeds Millwall Speltips

Speltips Newcastle – Leeds 26/1: Fullt ös

Newcastle United hemma mot Leeds United i Premier League. Kan det bli annat än ett aktat, offensivt möte den 26 januari 2021?

Efter att ha haft en inledning på säsongen som charmade skeptiker, som tystade tvivlare och som skrämde framtida motståndare kan man väl ganska enkelt konstatera att Leeds United inte direkt har gått i rätt riktning vad gäller sin utveckling.

Enklast gör vi kanske i att kika på tabellen, där man i för sig är på 23 poäng efter 18 omgångar, och bara har ett antal vinster upp till att ligga på övre halvan, men där man plötsligt inte har mer än sex poäng ner till Brighton som är strax över nedflyttningsstrecket.

Det kan med andra ord bli en tung vårsäsong om Leeds United inte snart hittar tillbaka till sin styrka – och den offensiv som varit lagets signum sedan starten.

På sistone har man spelat två raka matcher och förlorat båda i Premier League, något som oroar en del. Generellt sett är man ett hit eller miss-lag, med tanke på att man på 18 omgångar alltså bara har kryssat två (!) gånger. Det säger en hel del om vilken typ av fotboll man spelar.

Nu möter man Newcastle United, strax över nedflyttningsplats och med hela ligans sämsta form efter fyra raka förluster i ligan. Drömläge för Leeds United alltså.

Drömläge i bortalaget

Newcastle har mot Leeds United nästan alltid varit starka och har i 12 av lagens 15 senaste inbördes möten gjort minst två mål framåt. Men frågan är om det verkligen är relevant inför den här drabbningen?

Federico Fernandez, Paul Dummett, DeAndre Yedlin och troligen även Ciaran Clark står utanför hemmalagets trupp inför den här matchen.

Robin Kock, Gaetano Berardi, Illan Meslier och Adam Forshaw missar matchen för ortalagets del.

Risig form, får man ändå säga, för båda lagen gör att det kanske saknas en helt given favorit. Trodde ni. I våra ögon måste man se Leeds United som favoriterna på förhand.

Leeds United vinner spelas till 1,95 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leeds United vinner
Odds: 1,95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 26 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: