5 februari 2020 Southampton Tottenham Speltips

Speltips Sheffield United – Southampton 6/2: Stryktipstid

Vid Stryktipsets start 16:00 spelar Sheffield United hemma mot Southampton i ett möte mellan två formsvaga lag i Premier League.

Nu kanske man kan luras av att Sheffield United i den senaste omgången vann hemma mot Aston Villa med uddamålet, 1-0, efter en minst sagt tight och märklig historia. Men då ska man komma ihåg att det var lagets blott sjätte match med poäng den här säsongen.

Nu har man i för sig två vinster på sina sex senaste, och är man riktigt optimistiskt lagd kan man se ett Sheffield United som sakta och säkert reser sig från askan. Men det mesta pekar på att det är alldeles för sent att väcka liv i det sprattlande liket.

Sheffield United har i skrivande stund tolv poäng upp till säker mark och med elva matcher kvar att spela är det ingen omöjlighet, om än väldigt svårt. Det kräver att Sheffield United plötsligt hittar ett helt annat poängsnitt. Tänk på att Sheffield United trots allt har förlorat 21 av sina 27 matcher hittills.

Southampton har med en riktigt deppig period under våren förankrat sig som en del av bottenstriden, med bara sju poäng till godo på Fulham.

Nu radar man upp förluster och inför mötet med Sheffield United finns en stor oro att man återigen ska förlora mot ett bottenlag. Det vore ett slags sista bevis på att Southampton helt enkelt hör till den är delen av tabellen. Just nu har man fem av sex bortamatcher utan att man ens har gjort mål framåt. Ingen målfest att vänta med andra ord.

Målspel i Premier League

Den som är lite optimistiskt lagd kan absolut argumentera för att Sheffield United är på gång och att man senast tog tre poäng med tio man på planen gör att det såklart blåser lite mer positiva vindar kring klubben idag än för ett par dagar sedan.

Men då ska man komma ihåg att det var mittbacken Phil Jagielka som tog ett rött kort i vinstmatchen och därmed inte kan spela här. Som om det inte vore nog med att han är borta får man också klara sig utan en hel radda med spelare som alla står på skadelistan.

John Egan, Sander Berge, Chris Basham, Jack O’Connell, Jack Rodwell, Jay Bogle och Jack Robinson kommer inte att spela. Flertalet har missat stora delar av säsongen, men det är för enkelt att skylla hemmalagets svaga resultat på att man haft så många spelare skadade.

I bortalaget då? Jo, ett par spelare står över den här matchen och det Southampton som i början på säsongen var så spännande känns betydligt mer humana nu. Michael Obafemi, Orioul Romeu, William Smallbone och Theo Walcott spelar inte matchen mot Sheffield United.

Om det vill sig illa spelar inte heller Kyla Walker-Peters, Ibrahima Diallo, Takumi Minamino och Moussa Djenepo.

Under 2,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betfair. Det är den matchbilden hemmalaget måste få till för att kunna vinna, med eller utan Phil Jagiela i truppen.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Betfair
Spelstopp: 16:00, lördag 6 mars 2021
TV: 
Stream: