13 juli 2020 Manchester United Southampton

Speltips Southampton – Brighton 4/12: Framåtlutade

Southampton gästas av Brighton & Hove Albion i den 15:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 4 december 2021 med avspark kl 16.00 på St. Mary’s Stadium.

Efter 14 spelade matcher ligger Brighton på en åttonde plats i Premier League. Tabellen är dock så pass jämn att det bara skiljer fyra poäng ner till Southampton som ligger på 16:e plats.

Southampton befinner sig således strax ovanför nedflyttningsstrecket och det har bara blivit en poäng på de tre senaste matcherna. Totalt har man tagit 15 poäng på 14 matcher.

I onsdags tog man ledningen två gånger om hemma mot Leicester men bortalaget lyckades kvittera båda gångerna och matchen slutade 2-2. Dessförinnan hade Southampton förlorat mot Norwich med 2-1 och förra helgen mot Liverpool med siffrorna 4-0.

Brighton har kryssat sig fram på sistone och står nu på nio raka ligamatcher utan vinst. Fyra av de fem senaste matcherna har slutat oavgjort. I onsdags såg man ut att gå mot en förlust borta mot West Ham men Maupay kvitterade till 1-1 i den 89:e minuten. Man står därmed på 19 poäng efter 14 matcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Det är jämna förutsättningar inför det här mötet. Brighton inledde säsongen starkt men har på senare tid saknat den offensiva spets som krävs för att vinna matcher i den här serien. Samma problem har Southampton haft genom hela säsongen där ingen riktigt lyckats fylla Danny Ings skor.

Southampton gäller emellertid som knappa favoriter hos spelbolagen. En rak etta ges till ett odds omkring 2.48.

De senaste säsongerna har det också varit jämnt mellan de här lagen. I våras vann Brighton på St. Mary’s med 2-1 medan Southampton vann i Brighton med samma siffror.

Båda lagen har, som sagt, haft problem att förvalta sina lägen i den berömda sista tredjedelen av planen. I den bemärkelsen är det också jämnt då båda lagen endast gjort 13 mål på 14 matcher. De har samtidigt varit solida bakåt, vilket gör dem till två av Premier Leagues målsnålaste lag så här långt.

Jag kan inte se att det skulle fördel något lag inför den här matchen. Det känns ytterst jämnt på förhand. Lagens målsnålhet till trots lutar jag ändå att det kan komma att göras ett par mål i den här matchen.

Southampton har släppt in 8 mål på de 3 senaste matcherna och de har själva gjort mål i 7 av de 8 senaste matcherna. Det blev en öppen matchbild mot Leicester senast och jag tror att man kommer komma ut framåtlutade även i den här matchen. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.88 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.88
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 4 december 2021
TV:  [viasatextra]
Stream: 

Jämför odds: