Speltips Tottenham Everton 6 juli 2020

Speltips Tottenham – West Brom 7/2: Tidig avspark

Två formsvaga lag möts för en tidig avspark på söndagen i en match som inte lär spraka av målfiranden.

Tottenham tar emot ett West Brom som behöver varje poäng de kan få i bottenkampen om de ska ha någon chans att stanna kvar i Premier League nästa säsong. Själva har Tottenham dalat stadigt senaste månaderna och befinner sig nu på en 8:e plats i ligan. Formen är verkligen usel för Spurs som har förlorat fem av de senaste tio ligamatcherna, därav de tre senaste. Det var inte så värst längesen det snackades om Mourinhos lagbygge som en titelkandidat. Så ser det alltså inte ut nu.

Mourinho har inte fått laget att lyfta alls sista tiden och den defensiva inställningen på matcherna har fått många att reagera. Detta blir tydligt när man tittar på hur lite Mourinho fått ut av Gareth Bale sen han värvades i augusti. Med skyttekungen och lagets viktigaste spelare Harry Kane fortsatt skadad lär vi inte se någon otrolig förändring här i första taget. Senaste matchen mot Chelsea för några dagar sedan slutade med en 0-1 förlust i en match där inte ens Son Hueng-min var riktigt nära att näta.

Utöver Kane är också Dele Alli, Sergio Regulión och Giovani Lo Celso borta från spel. Alli är sedan tidigare satt i frysboxen så det gör ingen skillnad, men Lo Celso och framförallt Regulión är däremot bortfall som märks. Det är dock inga nya skador sen senaste matchen mot Chelsea, så startelvan påverkas inte av detta. Däremot ska det bli intressant att se om Bale får chansen från start, vilket inte är helt osannolikt.

West Brom kommer till London med kniven mot strupen och lär se sin chans mot ett formsvagt Spurs

Halvvägs igenom ångestmötet mot Sheffield United nu i veckan såg det bra ut för West Brom, men när slutsignalen ljöd så hade matchen vänt. Just nu ser det mycket mörkt ut för båda dessa lag vad gäller att hålla sig kvar i Premier League. Men det är mycket kvar av säsongen och än har inte sista tåget gått.

Laget är i princip fria från skador, och det är alltså det starkaste laget man sannolikt kommer ställa upp med. Det är Pereira som behöver stå för de kreativa krafterna i offensiven, något han gjort vid flertalet tillfällen under säsongen. Spännande blir också att se om nyförvärvet Maitland-Niles som hämtades in från Arsenal nu i januari startar. I så fall kan det vara på mittfältet han får spela.

West Brom har en relativ bra historik mot just Spurs, där de bara förlorat en av de senaste sex matcherna i norra London. Detta borde ge en självförtroende boost för laget. Vi tror på en jämnare match än vad som först kanske anas, men istället för att spela på vilka som tar med sig poäng hem så tror vi på få mål och spelar därför på under 2,5 mål till oddset 2.10 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: