21 januari 2020 Chelsea Arsenal Speltips

Speltips West Brom – Arsenal 2/1: Ångestmöte

Arsenal har två raka vinster, men formen är fortfarande inte vidare bra inför mötet med bottenlaget West Bromwich den 2 januari 2021.

West Bromwich - Arsenal

Premier League
Spela här!
För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sent på lördagskvällen är det dags att summera ihop den här första lördagen på det nya året och det gör vi med ångestmötet mellan Arsenal och West Bromwich. Om det inte vore för att gästerna faktiskt ryckt upp sig lite på slutet vore ångesten total inför det här mötet.

Men faktum är att det så hårt kritiserade Arsenal-laget tog en tung vinst mot Brighton senast, och dessförinnan vann derbyt mot Chelsea. Sex viktiga poäng gör att man har lämnat den desperata bottenstriden bakom sig och det mesta pekar nu på att man inte återvänder till den.

Å andra sidan kan det snart bli ett bakslag, om man radar upp ett par sämre resultat på slutet. I mina ögon är det såklart en krissäsong även om man inte behöver slåss för sitt liv. Det faktum att det här ens diskuteras är beviset.

Men West Bromwich då? Jo, inledningen blev tuff, som väntat, men kanske är man något på spåren nu. Man stretade till sig 1-1 mot Liverpool när Sam Allardyce fick göra sin första match som ny tränare, men senast föll man igenom totalt mot Leeds och förlorade med 5-0. Nu kan jag inte tänka mig något annat än ett extremt defensivt WBA här.

Underspelet är givet

Conor Townsend är den enda spelare som garanterat inte kan spela för hemmalaget här, med tanke på att han är skadad och så har varit ett tag. Jake Livermore kommer inte heller till spel, men här är det en avstängning som sätter stopp.

Kyle Bartley, Hal Robson-Kanu och Kieran Gibbs är lite mer tveksamma till spel. Den sistnämnda skadade sig så sent som på uppvärmningen inför mötet med Leeds United.

I bortalaget är Thomas Partey högst tveksam till mer spel närmsta tiden. Han må vara tillbaka i träning med övriga laget, men det blir inga matcher närmsta tiden vad det verkar. Gabriel Magalhaes är borta med covid-19 och spelar inte heller på ett tag. David Luiz, Willian och Bukayo Saka är alla tre tveksamma till spel.

Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger såsen hos bet365. Det känns som att hemmalaget vill sätta en defensiv ton på matchen, samtidigt som bortalaget inte har hittat sättet att såra sina motståndare än.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, lördag 2 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: